Маршрутът с дължина 11 000 км е съобразен с въздушните

...
Маршрутът с дължина 11 000 км е съобразен с въздушните
Коментари Харесай

Loon балони за интернет се отправят към Кения

Маршрутът с дължина 11 000 км е съгласуван с въздушните течения

Балоните Loon ще обезпечат интернет за региони без инфраструктура в Кения
(снимка: Loon)

П равителството на Кения позволи през март потреблението на стратостати Loon във въздушното пространство на страната. Балоните, „ плаващи ” н а височина от 20 км, ще разрешат на оператора Telkom Кения, да даде интернет услуга в региони, където няма наземна информационна инфраструктура.

Стратостатите би трябвало да дойдат във въздушното пространство на Кения от Пуерто Рико. Компанията Loon, част от холдинга Alphabet (под шапката на който оперира Google), към този момент е пуснала балоните, заяви CDR Info.
още по тематиката
Всеки балон се зарежда в специфичен запалител, който го защищава от вятъра по време на подготвителната фаза. След зареждане с лек газ и инспекция на всички системи, балонът потегля в полет по маршрут от към 11 000 км.

Маршрутът не е по най-късата линия, защото регистрира въздушните течения и условията за сигурност. По време на полета операторите следят процеса, а навигационната система непрекъснато проучва близките потоци и трансформира височината, тъй че балонът да се движи в вярната посока.

Маршрутите са изготвят съгласно прогнози за времето въз основа на данни от метеорологичните центрове по света. Въздушните потоци се трансформират всеки ден, тъй че действителният маршрут на всеки балон е неповторим до известна степен.

След идването си в Кения, балоните ще продължат да се движат по непрекъснато поправени направления, с цел да обезпечат оптимално покритие и непоклатимост на интернет връзката.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР