Маршрутът на автобус от градския транспорт не би трябвало да

...
Маршрутът на автобус от градския транспорт не би трябвало да
Коментари Харесай

Експерт: Автобус от градския транспорт не би трябвало да минава по магистрала

Маршрутът на рейс от градския превоз не би трябвало да минава през автомагистрала и е добре да се избере различен. Това сподели пред Нова телевизия Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия във връзка вчерашната злополука на Автомагистрала „ Тракия ”, при която рейс на столичния градски превоз бе блъснат от ТИР с турска регистрация в региона на с. Лозен.

„ Ограниченията, които съществуват в закона, не не разрешават изрично градски рейсове да се движат по автомагистрала. В същото време те са по-рискови за пасажерите, тъй като при тях има правостоящи. Конструкцията е рискова, тъй като има загради, лостове, ръкохватки ”, разяснява специалистът.

„ По последни данни има 16 потърпевши при злополуката. Трима от тях са в болница „ Царица Йоана ”, двама са прегледани и изписани. Остават за лекуване лидерът на рейса, на който му следва интервенция на ръката. В „ Пирогов ” са откарани трима потърпевши, като един е прегледан и освободен. Други двама остават за лекуване, в това число 4-годишно дете. В болница „ Света Анна ” са настанени 10 потърпевши – двама са освободени и прегледани, а останалите 8 остават за лекуване ”, изясни Лъчезар Пеков от Центъра за градска подвижност.

Той добави, че рейсът може да се движи с оптималната скорост от 50-60 км/ч. Предполага се, че водачът на ТИР-а е задремал зад кормилото. Автобусът се е движел в последна дясна лента, а не в спешната, каквато информация се появи в медиите, обясниха от компанията, притежател на рейса.

/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР