Маршрутът им, открито ДНК и клетки от мобилните им телефони

...
Маршрутът им, открито ДНК и клетки от мобилните им телефони
Коментари Харесай

Маршрути, ДНК, клетки на телефони и дрехи издават бандата на Турчина за грабежа на 5 млн. лв.

Маршрутът им, намерено ДНК и кафези от мобилните им телефони са издали бандата на турчина за грабежа на 5 милиона лв. от инкасо през декември предходната година. За случая с изключение на Иван Ценков, както е името на Турчина, са упрекнати Михаил Павлови Коли Колев - Коко, съобщи 24 часа.бг.

По време на задържането на групата са открити облекла, напомнящи употребяваните при грабежа. Има и свидетелски показания, които уличават групата. Открити са и суми от порядъка на по 30 хиляди лв..

Ударът бе осъществен малко преди Коледа предходната година. Тогава, с крадена няколко месеца по-рано кола, бандитите запречиха пътя на инкасо тъкмо преди да влезе, с цел да зареди банкоматите в столичен мол. Срязаха гумите на колата, удариха един от гардовете и ги заплашиха с автомати. Задигнаха 5 милиона и 300 хиляди лв..

От тримата арестуван е само Коко. Мишо Коня е в пандиза с присъда за обир на иранец. Иван Турчина, който е в изпитателен период на условната си присъда за същото закононарушение, се търси по друго следствие за кражба в Смолян. Смята се, че е в Гърция.

Коко има присъда за точене на банкови карти. Арестуван е през май 2016 година дружно с различен българин - Димитър Христов във Виетнам. Двамата са упрекнати, че са взели участие в източване на банкови карти и са наказани на пет години затвор.

Това е втори случай, при който Коня е заловен след ДНК. При грабежа на иранеца негов генетичен материал бе останал по маската, употребена при нападението.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР