Маршал Халифа Хафтар заплаши да атакува турски кораби и обекти

...
Маршал Халифа Хафтар заплаши да атакува турски кораби и обекти
Коментари Харесай

Маршал Хафтар плаши с атаки турски кораби в Либия. Ердоган няма информация за това

Маршал Халифа Хафтар заплаши да нападна турски кораби и обекти в Либия, откакто претърпя съществено оттегляне в границите на офанзивата си към Триполи, и упрекна Анкара, че поддържа военно неговите противници, съобщи организация Франс прес.

Хафтар подреди нощес на силите си да вземат на прицел турски кораби и обекти, да забранят полетите от и към Турция и да арестуват турските жители в Либия, заяви неговият представител Ахмед ал Мисмари, представен от Българска телеграфна агенция.

" Всички тези ограничения са поради грубата интервенция на турския президент Ердоган в либийските работи и тези дейности би трябвало да спрат ", сподели Мисмари.

, Запитан през днешния ден за заканите на Хафтар, Ердоган съобщи в Осака, че няма " никаква информация " и даде обещание " доста повече разнообразни ограничения " по въпроса.

Турция все по-малко дискретно поддържа Правителството на националното единодушие в Либия, отбелязва Агенция Франс Прес.

Преди месец държавното управление в Триполи показа в пристанището на града турски бронирани машини, доставени макар оръжейното ембарго, наложено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през 2011 година

Правителството на националното единодушие в Триполи, с което договаря Анкара, управлява западната част на страната, до момента в който Либийската национална войска на Халифа Хафтар - източната, откъдето оказва мощен боен напън за да овладее цялата страна. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР