Марсело Биелса е сериозен кандидат за заместник на Диего Алонсо

...
Марсело Биелса е сериозен кандидат за заместник на Диего Алонсо
Коментари Харесай

Марсело Биелса поема националния на Уругвай?

Марсело Биелса е сериозен претендент за заместител на Диего Алонсо на поста селекционер на Уругвай, оповестява „ TyC Sports “.

Според аржентинския състезателен канал, някогашният управител на Лийдс може да наследи младия експерт отпред на „ урусите “ след неуспеха на южноамериканците на Световното състезание в Катар. Уругвайците влязоха с огромни очаквания на Мондиала, само че отпаднаха още в груповата фаза на шампионата, макар че победиха Гана с 2:0 в последния си мач. Двукратните международни първенци обаче не стигнаха до елиминациите след късния гол на Южна Корея във вратата на Португалия за триумфа с 2:1.

Ако Алонсо се елементарни с работата си, то Биелса е подготвен да застане отпред. Познатият с прозвището „ Лудия “ експерт води за последно Лийдс в продължение на четири години, като върна „ белите “ във Висшата лига след 16-годишно неявяване. След серия от слаби резултати обаче той загуби поста си през февруари. Биелса бе спряган с мениджърския пост в Борнемут, само че договарянията сред двете страни не бяха доведени до сполучлив край и „ черешките “ в последна сметка назначиха за непрекъснато краткотрайно изпълняващия длъжността Гари О`Нийл за период от година и половина.

Биелса няма да бъде за първи народен селекционер, в случай че поеме Уругвай. Той води Аржентина сред 1998-а и 2004-а година, печелейки златен олимпийски орден с отбора в Атина. Той бе ментор и на Чили сред 2007-а и 2011-а година, като изведе състава до осминафиналите на Мондиала през 2010-а година, където тимът загуби от Бразилия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР