Марс продължава да бъде приоритетна дестинация за учените от NASA,

...
Марс продължава да бъде приоритетна дестинация за учените от NASA,
Коментари Харесай

Китай подготвят собствена мисия до Марс

Марс продължава да бъде предпочитана дестинация за учените от NASA, които финансират разнородни планове за проучване на планетата. Космическата организация към този момент работи интензивно над идната си сходна задача, която би трябвало да стане факт до края на лятото.

Сега разбираме, че държавното управление на Китай също има амбициозни проекти да способства за разкриване на повече елементи за образуването и структурата на Марс. Именно поради това китайската галактическа организация се приготвя да изпрати личен уред на повърхността на "червената " планета.

Тестовете към този момент са почнали, като концепцията планува галактическия транспортен съд "Tianwen " да бъде изпратен в орбитата отвън Земята през юли. След това оборудването ще лети в продължение на месеци преди да доближи до Марс. През този етап учените ще наблюдават в действително време параметрите на "Tianwen " и дали следва вярната папка от наземни станции в Китай.

Космическият транспортен съд ще е оборудван с дребен ровър, който действа и наподобява по подобен метод с NASA Curiosity и Persevеrance оборудванията, оповестява BGR.

Финалният стадии на галактическата задача, включва безвредно приземяване на Tianwen и това ще бъде първият опит на Китай да изпратят лична машина, която да стъпи на повърхността на Марс. Стратегическият план се управлява от експерти на China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC).

Материалите, от които е построен самият орбитър се чака да устоят към една земна година на суровите условия, които предлага атмосферата на Марс. Все отново учените се надяват машината да остане функционираща дълго след този интервал. Прогнозите за компактния ровър, който ще изследва от близко почвата на планета за към 90 марсиански дни.

За разлика от Curiosity и Perseverance, обаче китайската задача ще разчита напълно на слънчева сила. Съоръженията на NASA употребяват източник на нуклеарна сила, който им разрешава да оперират без значение от светлинните условия, което е огромно преимущество.

Китай към този момент изпратиха личен уред на Луната и се надяват да повторят триумфа и в идната си задача до Марс. Работи се и над план за създаване на орбитална станция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР