Mars Pet Nutrition, подразделение на Mars Petcare (част от Mars,

...
Mars Pet Nutrition, подразделение на Mars Petcare (част от Mars,
Коментари Харесай

Mars Pet Nutrition спестява 480 тона пластмаса годишно в Европа

Mars Pet Nutrition , поделение на Mars Petcare (част от Mars, Inc.) икономисва 480 тона пластмаса годишно в Европа с устойчиви промени в пакетирането на своите водещи артикули за домашни любимци SHEBA®, WHISKAS®, PERFECT FIT® и CATSAN™.

За да понижи още повече пластмасовите опаковки за еднократна приложимост и да подтиква кръговата стопанска система , компанията се причислява към самодейността на Carrefour, за увеличение на продажбите на насипните артикули, като предлага своите сухи храни за котки PERFECT FIT®, Catisfactions™ и WHISKAS® за грижа и лакомства в насипно положение в хипермаркет във Франция. Тези начинания са част от световната упоритост на Mars 100% от опаковките ѝ да могат да се употребяват наново, да се рециклират или компостират. Предоставянето на по-устойчив избор на родителите на домашни любимци е основен приоритет за Mars Petcare, където почти 45% от притежателите на домашни любимци показват, че избират устойчиви опаковки, а 60% търсят способи да понижат използването на пластмаса.

През 2022 година Mars Pet Nutrition за Европа трансформира своите мини опаковки SHEBA® и PERFECT FIT™, като заменя пластмасовите опаковки с висококачествени и елементарно рециклируеми хартиени опаковки. На определени пазари в Европа, пластмасовите торбички за суха храна WHISKAS® са сменени с картонени кутии, а във Франция марката за котешки хигиенични постелки CATSAN™ отстранява ненужните пластове пластмаса във вторичните си опаковки. Тези начинания способстват за спестяването на общо 480 тона пластмаса годишно, което се равнява на тежестта на 1,6 милиона торбички за кучешка храна. Това е в допълнение към 170-те тона пластмаса, спестени от опаковките на Mars Pet Nutrition в Европа през 2021 година

Партньорството с Carrefour във Франция за тестване на продажбите в насипно положение, въпреки това, е част от по-широка тактика за индустриално съдействие в границите на Националния пакт за пластмасовите опаковки на Франция. Заинтересованите страни работят взаимно върху новаторски решения за стимулиране на кръговата стопанска система. В сходство с това, Mars Pet Nutrition предлага своите сухи храни за котки PERFECT FIT™, CATISFACTIONS™ и WHISKAS® Care & Treats в насипно положение в хипермаркет Montesson на Carrefour във Франция. На потребителите се дават контейнери за многократна или еднократна приложимост за поредно презареждане с храна за домашни любимци, с елементарен достъп до информация за продукта благодарение на QR кодове, налични на дозаторите за презареждане. Освен че разрешават понижаване на отпадъците от опаковки, продажбите в насипно положение обезпечават спомагателни изгоди за купувачите, в това число опцията да закупят точното належащо количество.
 Снимка 600027
Източник:

Ключови представители на компанията се включват с мнения за използването на новаторските решения:

Дери Уоткинс, районен президент на Mars Pet Nutrition за Европа, споделя, че: " Опаковъчните боклуци са световен проблем и не подхождат на визията на Mars за свят, в който планетата е по-екологична. Ето за какво продължаваме да подхващаме дейности в поддръжка на кръговата стопанска система, за свят, в който опаковъчните материали не се трансформират в боклуци, а в следствие се употребяват наново, рециклират или се компостират. Занапред ще продължим да трансформираме бизнеса си по способи, които оказват помощ за опазването на околната среда и се грижат за хората и домашните любимци, като се ангажираме с нашите търговски сътрудници и използваме въздействието си, с цел да реализираме огромна смяна. "

Хелън Уорън-Пайпър, основен шеф по растежа в Mars Pet Nutrition за Европа, отбелязва: " Нашето пътешестване към промяна на опаковките се концентрира върху това да предоставим на загрижените родители на домашните любимци качествена храна, която е с понижено нездравословно наличие върху околната среда. Радваме се, че можем да предложим новаторски и устойчиви разновидности на родителите на домашни любимци, които освен търсят висококачествена и вкусна храна за домашни любимци, само че също по този начин търсят способи да понижат нездравословните си въздействия върху околната среда. Чрез самодейностите, които разпростирам в Европа, се радваме, че сме част от това уравнение. "

Греъм Смит, шеф " Устойчиви опаковки " в Mars Petcare, разяснява:  " Като част от нашия проект " Устойчиво развиване на едно потомство ", ние създадохме научно обоснована тактика, учредена на данни, за преосмисляне и смяна на дизайна на нашите опаковки в сходство с правилата на кръговата стопанска система. Докато работим за развиването на нашите продуктови опаковки, ние също по този начин подтикваме няколко партньорства за прогресивно ръководство на отпадъците посредством вложения и съдействие с промишлеността. Горди сме, че сплотяваме сили с Carrefour във Франция, защото закупуването на огромни количества разрешава потреблението на по-малко опаковки, като в същото време поддържа потребителите в правенето на резистентен избор. "
 Снимка 600025
Източник:

Mars Pet Nutrition продължава пътя си към трансформацията на опаковките си, като част от задачата на Mars, Inc. да помогне основаването на удобна за здравето планета, където всички могат да се развиват - разбиране, което е в основата на нейния проект " Устойчивост за едно потомство ". Допълнителна информация по отношение на метода на Mars към устойчивите опаковки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР