Марс направи своя ингрес в Козирог в деня на новолунието

...
Марс направи своя ингрес в Козирог в деня на новолунието
Коментари Харесай

Марс в Козирог: време за поставяне на приоритети и творчески успехи

Марс направи своя ингрес в Козирог в деня на новолунието в Риби – 17 март 2018. Този преход на Марс в зодиакалния знак Козирог е извънредно забавен.

Войнствената планета Марс се усеща доста уютно в Козирог, където може да канализира рационално своята сила. Под въздействие на Марс в Козирог може да сложим основите на инициативи, които са амбициозни за нас. Но ще можем да последваме целенасочено. Да използваме силата си градивно, единствено в дейности, които носят постоянни резултати и триумфи.

Марс в Козирог е доста специфичен. Защото в своето пътешестване през знака на Сатурн ще има забавни и значими срещи с планети, които имат доста по-мощна сила. Които се нуждаят от побутването на Марс, с цел да осъществят своите промени.

Марс в Козирог е време, в което с изключение на за нашите упоритости, ще би трябвало да помислим и за този ред, в който живеем.

Преминаването на Марс в Козирог е от голяма важност и за идното настъпване на пролетта – ингрес на Слънцето в Овен – 20 март 2018. Когато денят нараства, Светлината ни залива със своята живителна сила, когато умишлено осъществяваме хрумвания. Положението на Марс е още една подсказка по какъв начин и какво би трябвало да засадим в идните месеци. И какви резултати ще пожънем, каква ще е нашата годишна продукция през есента.

За мен е доста забавен съвпад на Марс с една от новооткритите и дребни планетки Кваоар от пояса на Кайпер в деня на пролетното равноденствие. Кваоар е митологичен облик на индианците Тонгва. Кваоар е господ обвързван със сътворението. „ В началото бе Хаос. След това пристигна Кваоар с пролетта в стъпките си и ария в сърцето. Той танцуваше и се въртеше, пееше песента за творението. И по този метод стартира Вселената. “

Намирам страхотна асоциация, че тъкмо в деня на пролетното равноденствие, Марс, който е диспозитор на ингресиращото Слънце в Овен, е в съвпад с планета, която е обвързвана с ново начало, със зараждащ се живот, с Пролет.

В митологията Кваоар първо сътворява бога на Небето, който му оказва помощ да сътвори и богинята на Земята.

За мен пролетното равноденствие и този цялостен цикъл на новости, които ни предстоят, ще носят огромна сила на Сътворението. То ще ни оказва помощ, когато се впускаме в амбициозни нови планове в идните месеци, с цел да създадем своята Вселена, в която да се усещаме уютно.

В митологията Кваоар се появява след тъмната нощ, след залез на предходните богове, когато всичко остаряло е потънало в тъмнината, изгубено е, алегорично е умряло. Кваоар няма майка и татко, няма предшественици.

Така и ние би трябвало да посеем семена на инициативи, които са нови за нас. Които да разсънят упоритостта ни да създадем нещо друго.

 марс Thinkstock

Преминаването на Марс през Козирог ще ни даде тази опция да разчупим статуквото, този ред, който се нуждае от огромна смяна. По пътя си в Козирог ще има значими срещи, които чакат своя спусък, с цел да задействат огромните трансформации.

Ще има его борби, повече потребност от самодоказване – 24 март, когато Марс в Козирог е в квадрат със Слънцето в Овен.

На 2 април Марс ще се срещне със Сатурн, шеф на Козирог. Един важен съвпад, който има доста характерно въздействие. В отрицателен проект може да ни е по-трудно да изразим собствен яд или креативна мощ. В положителен проект може да ни помогне да сложим точни и ясни цели, които да следваме . Да овладеем силата, която носим и по един здравословен метод да я използваме. Бих посъветвала към повече внимание в дните към 2 април, да не демонстрираме припряност, да не бъдем припряни.
 Edna предлага " Кибрит " - кутия, цялостна с клечките благополучие, от които се нуждаеш
4 април също не е оптимален ден – Марс е в квадрат с назадничав Меркурий в Овен. И дълго трупано напрежение може да излезе под формата на доста неприятни диалози. И тук припряността по-скоро би донесла произшествия.

11 април е ден, в който Марс в Козирог е в съразмерен тригон с Венера в Телец. Една вселенска поддръжка за Венера, която ще е в квадрат с лунните възли в Лъв и Водолей. И ще премисля своите полезности, запаси, притежания, отношение към любовните тематики, имането и нямането.

Един от сложните моменти за преноса на Марс в Козирог е обвързван със срещата му с Плутон на 26 април. Само дни преди тази среща Плутон е обърнал своя ход в назадничав. Ретрограден Юпитер в Скорпион е в съразмерен секстил с Марс и Плутон, които се намират в 22 градус на знака. На пръв взор една хармонична опция да разчистим всички остарели структури, които лимитират нашето развиване.

 марс Thinkstock

Плутон е чистител. Но комбинацията сред Марс и Плутон е доста мощно заредена с сила, която елементарно може да се трансформира в мощен яд. Хармоничен аспект от Юпитер елементарно би донагнетил това буре с барут. Аз бих споделила, че огромните промени изискват от време на време и огромна причина. И не постоянно компликациите са чак толкоз неприятни за нас. В дните към 26 април може да чакаме повече тествания, да излезат на повърхността и позабравени тъмни, неразбираеми структури. Но всичко с концепцията за огромната смяна. Плутон ще помогне да оперираме и ампутираме всичко загниващо, което пречи на нашето развиване.

Преди напускането на Козирог, Марс ще квадратира Уран, който стремглаво се е насочил към своя ингрес в Телец – 15 май. Това е още една сложна композиция. И двете планети са в сериозните градуси на знаците, в които транзитират. Събрали сила, която може да се изяви доста по-осезаемо. А и като цяло Марс и Уран в сложен аспект са извънредно взривяващи. Мили другари, огромните промени изискват по-осезаемо разбъркване на пластовете към нас. Не търпя прекомерно дръзките решения тогава, може да се надценим или подценим. Положителните резултати от нашата смелост не са обезпечени.

 планети Thinkstock

Преминаването на Марс във Водолей ще е също доста мощен интервал. Първи негов контакт ще е с Уран в Телец.

Във Водолей Марс ще премине и в назадничав ход, ще се включи в затъмненията по оста Лъв/Водолей. За да се завърне още веднъж в Козирог на 13 август. И да се опита да канализира силата си по един заземен метод, да имаме време да създадем ремонти в своите дейности и проекти. И дефинитивно да напусне Козирог на 11 септември.

Преминаването на Марс във Водолей и присъединяване му в затъмненията на по-късен стадий през годината, като че ли е с концепция да се забързаме и създадем неотложните промени, които се изискват от нас. Сякаш с новите цели, които сме сложили по време на Марс в Козирог, ще пренесем тази потребност от смяна на откритите правила и излизане от рамките. Марс ще даде малко огън и гориво на закрепените знаци, които чакат до последната секунда, с цел да пуснат остарялото и основат новости за себе си.

 планети Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР