Mars, Inc., един от най-големите производители на храни в света

...
Mars, Inc., един от най-големите производители на храни в света
Коментари Харесай

Mars има план за 100% устойчивост при опаковките

Mars, Inc., един от най-големите производители на храни в света разгласи амбициозна цел до 2025 година - 100% от опаковките ѝ да са рециклируеми, компостируеми или да могат да се употребяват неведнъж. Друг основен приоритет на производителя на храни е да понижи използването на първична пластмаса с 25% още веднъж до края на 2025 г. 

Компанията премисля метода си към пакетирането на артикули в няколко посоки по едно и също време: понижаване на опаковките, от които не се нуждае; редизайн на опаковките, нужни за развиването на кръгова стопанска система, вложение в затварянето на кръга. За да предотврати ненужно пакетиране, Mars продължава да понижава тежестта на опаковките и да отстранява ненужните пластове. Производителят на храни отстрани материали като PVC, заменя част от пластмасата с хартия и изследва опциите за биоразградими и компостируеми опаковки. Компанията се стреми да затвори кръга, като работи за повишението на информираността на потребителите и влага в основаването на вярна система за събиране и подбиране на боклуци и в построяването на инфраструктура за преработване.

„ В Mars имаме вяра, че един артикул няма по какъв начин да е резистентен, в случай че и опаковката му не е такава. Затова влагаме всичките си старания, с цел да променим доста от материалите ни за пакетиране, както и бизнес моделите, които сме следвали до момента. Дълбоко обезпокоени сме от отрицателния резултат на отпадъците от опаковки както в океаните, по този начин и на сушата, и сме подготвени да помогнем за разрешаването на този проблем с всички вероятни средства “, разяснява Предраг Милинчич, шеф на Mars за България, Сърбия, Черна гора, Северна Македония и Албания.    

Новите устойчиви модели за пакетиране към този момент се ползват при някои от най-обичаните марки на Mars. Инициативата е част от дълготрайния проект за стабилно развиване на компанията – Sustainable in a Generation Plan, чиято цел е да способства за разрешаването на световни проблеми като климатичните промени, бедността и други През идващите няколко години Mars ще влага 1 милиард $, с цел да форсира дейностите във връзка с тези провокации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР