Мароко взе решение да се присъедини към заявката на Испания

...
Мароко взе решение да се присъедини към заявката на Испания
Коментари Харесай

Мароко се присъединява към Испания и Португалия за домакинство на Мондиала през 2030г.

Мароко взе решение да се причисли към поръчката на Испания и Португалия за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030-а година. Решението беше показано от Министъра на спорта на страната Шакиб Бен Муса по време на съвещание на Борда на Конфедерацията по футбол на Африка (КАФ). Новината е на организация Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Искам да разглася, че Кралство Мароко реши дружно с Испания и Португалия да показа взаимна поръчка за осъществяване на Световните футболни финали през 2020-а година “, съобщи Бен Муса.

На 5-и октомври предходната година федерацията по футбол на Испания и сътрудниците им от Португалия предложиха да включат и Украйна в тяхната взаимна кандидатура. Но въпреки и да става дума за събитие за след 7 години, от украинската страна няма по какъв начин да подсигуряват присъединяване. Спортният портал „ The Athletic “ към този момент заяви в първите месеци на новата година, че Мароко ще размени украинците в взаимната поръчка на двете страни от Иберийския полуостров. Испания и Португалия показаха взаимната си кандидатура през юни 2022-а година.

Няколко часа по-късно решението на мароканските управляващи беше подкрепено и от изказване на президента на страната – Крал Мохамед VI.

„ Съвместната ни кандидатура е нещо невиждано в историята на футбола, на другарството сред народите. Ние събираме дружно Европа и Африка, северното и южното Средиземноморие, а също по този начин световете и културите на Европа, Африка, на арабите и Средиземноморските страни. Смятам, че ще бъде една невероятна композиция от талантливост, креативност, опит и мисъл “, се споделя в мнението на Краля на Мароко.

В момента футболът е със статут на вяра в Мароко, откакто националният тим доближи до полуфинал на Мондиал 2022, а също по този начин и беше хазаин на Световното клубно състезание.

Другите доказани кандидатури за домакинство на Мондиал 2030 са южноамериканските народи Аржентина, Парагвай, Чили и Уругвай. Уругвайците желаят това състезание в чест на 100 години от първия Мондиал, на който са били домакини.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР