Мароко победи с 2:1 Канада в последен мач от група

...
Мароко победи с 2:1 Канада в последен мач от група
Коментари Харесай

Картаген влезе втори път във футболния Рим

Мароко победи с 2:1 Канада в финален мач от група F на Мондиал 2022 и завоюва изрично групата със 7 точки.

Подгласник на картагенци са международните вицешампиони Хърватия с 5 пункта, откакто оцеляха в ялово реми с алените дяволи.

Хаким Зиеш разпечата кленовите листа в 4-ата, а Юсеф Ен-Несири ги довърши в 23-ата.

Найеф Агер понижи резултата пет преди почивката, вкарвайки топката в личната си врата.

За мароканците следва осминафинал с втория в група Е, а за хърватите – надлежно с първия.

Това е второ присъединяване на картагенци във етапа на директните елиминации в историята на международните шампионати.

Преди да са минали 60 секунди Зиеш напредна по десния фланг и центрира рисково в наказателното поле на Канада, само че там Юсеф Ен Несири и Софиян Буфал се разминаха с топката.

В четвъртата минута Борян получи пай пас от съотборник, само че без да пита потегли да лъже Ен-Несири и поведе по-дълго топката, а тя попадна в Зиеш, който без усложнение го трансферира за 0:1.

20 минути след първото попадение Мароко удвои – Ашраф Хакими пусна свръхестествен извеждащ пас от тъчлинията към Ен-Несири, а нападателят с удар в близкия ъгъл матира Милан Борян.

Пет минути преди почивката Сам Адекугбе проби отляво и насочи ниско подаване към дребното наказателно поле, а там Найеф Агер злополучно заби топката във вратата на своите сънародници – 1:2.

В добавеното време на първата част второ попадение на Ен-Несири бе анулирано поради засада на Агер, който в края на частта се оформи като антигерой за лъвовете на Атлас.

В 58-ата Алфонсо Дейвис засече подаване отдясно с шпагат, само че не съумя да нанесе прекрасен удар.

Десетина минути по-късно Атиба Хъчинсън се извиси над всички и стреля с глава, а кълбото се удари в напречната греда и тупна навръх голлинията.

Ясин Буну можеше да си сътвори доста неприятности две-три минути преди края, само че никой от играчите в алено не бе наоколо, с цел да се възползва от невниманието на стража.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР