Мароко очаква разходите за субсидии за мека пшеница, газ за

...
Мароко очаква разходите за субсидии за мека пшеница, газ за
Коментари Харесай

Разходите за субсидии в Мароко скачат до 3,2 милиарда долара


Мароко чака разноските за дотации за мека пшеница, газ за готвене и захар да се усилят до 32 милиарда дирхама (3,2 милиарда долара) по отношение на 21 милиарда дирхама предходната година поради скока на интернационалните цени. Това съобщи през днешния ден министър председателят Азиз Ахануш, представен от Българска телеграфна агенция.

Правителството е отделило 17 милиарда дирхама от бюджета за дотации  и дефицитът ще бъде обезщетен с по-високи налози върху приходите, съобщи министър председателят. 

Досега не сме прибягвали към спомагателни заеми или потреблението на линия за обезпечаване на ликвидност, разяснява той, добавяйки, че данъчните доходи са нарастнали с една четвърт в края на февруари по отношение на същия интервал на предходната година.

Централната банка разгласи предишния месец, че данъчният недостиг на Мароко ще остане неизменен на ниво от 6,3 на 100, базирайки се на увеличените продажби на фосфати.

Правителството чака растежът тази година да бъде 1,7 на 100 по отношение на 7,3 на 100 предходната година, откакто най-лошата суша от десетилетия докара до спад на селскостопанското произвеждане. 

Земеделското министерство разгласи, че 53 на 100 от плантациите с пшеница са били изгубени поради сушата този сезон.

Мароко постави завършек на дотациите за дизел и бензин през 2015 година, само че предложи помощ на транспортните оператори като водачи на камиони и таксиметрови водачи, с цел да се оправят с въздействието на по-високите цени.

Властите предоставиха и 2 милиарда дирхама за засегнатия от пандемията туристически бранш и 10 милиарда дирхама, с цел да подкрепят фермерите да се оправят с следствията от сушата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР