Мароко обяви, че се включва в кандидатурата на Испания и

...
Мароко обяви, че се включва в кандидатурата на Испания и
Коментари Харесай

Мароко се включи при Испания и Португалия за Мондиал 2030

Мароко разгласи, че се включва в кандидатурата на Испания и Португалия за домакинство на Мондиал 2030. Това е втората страна, която се включва към иберийската кандидатура. През октомври същото направи и Украйна.

Мароко се показа превъзходно на последното международното състезание. Африканският отбор стана първият от континента, достигнал полуфинал на Мондиал. И то го направи с триумф и. После отборът загуби от Франция на полуфинал и от Хърватия в разногласието за третото място.

Кандидатурата на Мароко беше оповестена от спортния министър Шакиб Бенмуса. Той прочете в Кигали. В Кигали се организира 73-ят конгрес на ФИФА. Мароко беше претендент да одобри и Мондиал 2010. Тогава обаче страната загуби от Република Южна Африка.

Кандидатурата е втората, която включва най-малко два континента за Мондиал 2030. Тази на Саудитска Арабия, Гърция и Египет включва три континента. Има и трета кандидатура – на Южна Америка, където през 1930 е първото международно състезание. В нея вземат участие Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР