Мароко и Португалия играят при в третия ¼-финален сблъсък на

...
Мароко и Португалия играят при в третия ¼-финален сблъсък на
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Мароко 1:0 Португалия, Роналдо влезе в игра

Мароко и Португалия играят при в третия ¼-финален конфликт на Световното състезание по футбол. Юсеф Ен-Несири откри резултата в 42-ата минута. Двубоят на стадион „ Ал-Тумама “ в Доха може да го наблюдавате онлайн в ефира  NOVA , DIEMA SPORT 3 DIEMA SPORT 3 4K , както и на уеб страницата  НА ЖИВО С КАРТИНА.

Звездата на иберийците Кристиано Роналдо още веднъж ще бъде на аварийна пейка за старта, както беше и при триумфа с 6:1 над Португалия.

„ Атласките лъвове “ се показват ужасно досега като завоюваха група с Белгия и Хърватия, а по-късно отстраниха Испания на осминафиналите след осъществяване на дузпи. Тимът на Уалид Реграги впечатлява с играта си в отбрана, като досега са позволили едвам един гол в четирите си мача.

Португалия завоюва своята група, където позволи и една загуба - от Южна Корея. В осминафиналите " мореплавателите " се разправиха с Швейцария (6:1), а с хеттрик блесна нападателят на Бенфика Гонсало Рамош.

Победителят от този конфликт ще се изправи против Франция или Англия на полуфинал.

Португалците стартираха мощно срещата и още в четвъртата минута имаха отличен късмет да открият резултата. Топката беше центрирана от свободен удар в наказателното поле на Мароко, където Жоао Феликс беше изтърван на първа греда и засече с глава, само че вратарят Буну се намеси уверено и мазета в ъглов удар.

Мароко опита да отговори на предизвикването единствено две минути по-късно. Тогава Юсуф Ен-Несири засече топката и стреля с глава след корнер, само че над напречната греда на Диого Коща.

В идващите минути африканците се върнаха в свята половина и предоставиха самодейността на Португалия. При една от редките си офанзиви обаче стигнаха до нов удар към вратата на Коща. В 18-ата минута Хаким Зиеш получи отдясно, след което влезе във вътрешността и шутира в близкия ъгъл, само че топката мина настрана от лявата греда на иберийците.

Изведнъж обаче мароканците се активизираха и в 26-ата минута още веднъж Ен-Несири беше на точното място и засече с глава центриране от свободен удар в наказателното поле, само че и този път стреля в навън.

Атакатите започнаха да следват една след друга и пет минути по-късно португалците имаха най-чистата обстановка за гол досега. Защитник на африканците опита да почисти с глава в наказателното поле дълго подаване, само че смъкна топката тъкмо за Жоао Феликс, който стреля от към 20 метра. Кълбото рикошира в тялото на Ел Ямик и се насочи към вратата му, само че излезе на сантиметри в корнер.

Ред беше още веднъж на Мароко, които в 35-ата минута имаха две положителни благоприятни условия за попадение. Първо Селим Амала беше пропуснат в наказателното поле на първа греда при центриране отляно, само че стреля много неопределено. Още преди да е изтекла същата минута Софиан Буфал опитва удар от отдалеченост, който бе прецизен, само че слаб и право в ръцете на Коща.

Мароко обаче удари първи в 42-ата минута, когато поведе след неточност в отбраната на Португалия. Яхия Атиат-Алах центрира чудесно отляво към границата на вратарското поле, където вратарят Диого Коща и Рубен Диаш се сблъскаха и Ен-Несири засече с глава и от третия опит осъществя за наслада на хилядите почитатели на африканците по трибуните – 1:0.

В последната минута от постоянното време на първата част " мореплавателите " можеха да изравнят, само че удариха греда. Диого Далот смъкна с глава отдясно за Бруно Фернандеш, който изненадващо стреля от воле от дребен ъгъл, а топката разтресе напречната греда на Буну.

Секунди по-късно те упорстваха да получат углавен удар за нарушаване на Ашраф Хакими против Бруно Фернандеш, само че съдията подмина обстановката. Повторенията пък демонстрираха, че футболистът на Манчестър Юнайтед е симулирал.

Малко преди приключването на двумитното продължение на първото полувреме Мароко изпусна златен късмет за второ попадение. Африканците проведоха бърза контраофанзива, при която Азедин Унахи напредна в половината на Португалия и изведе отляво в наказателното поле Атиат-Алах, който беше пропуснат, а левия бек стреля в близкия ъгъл, само че неопределено. 

A sensational En-Nesyri header sees the Atlas Lions in the lead. |
— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup)
LIVE |

1:0 Юсеф Ен-Несири 42'

Световно състезание по футбол, Катар 2022, трети ¼-финал

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР