Мароко е поредният отбор, който се класира за 1/4-финалите в

...
Мароко е поредният отбор, който се класира за 1/4-финалите в
Коментари Харесай

Хакими помогна на Мароко да избегне голям провал

Мароко е следващият тим, който се класира за 1/4-финалите в Купата на африканските народи. Възпитаниците на Вахид Халилходжич се изтезаха с Малави, само че завоюваха с 2:1 след голове на Юсен Ен-Несири и Ашраф Хакими. Габалдиньо Манго даде преднина на Малави още първоначално с едно от най-красивите попадения в шампионата, само че по-късно се видя, че разликата в класите и обратът стана факт.

По пътя към полуфиналите Мароко ще се изправи против спечелилия от дербито сред Кот д`Ивоар и Египет.

Мароканците стигнаха до осминафиналите като победител в група " С ", където взеха 7 точки от мачовете против Гана, Коморските острови и Габон. Малави пък се пребори за третото място в група " В ", където беше в компанията на Сенегал, Гвинея и Зимбабве.

Въпреки че бяха в ролята на цялостен новобранец, футболистите на румънския треньор Марио Мариника излязоха напред в резултата още в 7-ата минута. Гола вкара Габадиньо Манго с брилянтен удар от към 40 метра. Нападателят на Орландо Пайрътс се възползва от обстоятелството, че вратарят Ясин Бону бе излязъл безогледно и го наказа.

Мароканците реагираха с неспирни офанзиви, само че направиха пропуски от чисти позиции. В това отношение се отличиха Софиан Буфал и Юсеф Ен-Несири. Късметът също беше на страната на Малави, тъй като до почивката топката два пъти срещна гредата след удари на Ромен Саис и Хакими.

Макар и съществено притиснат, отборът на Малави беше покрай това да се отдръпна с преднина на почивката, само че в добавеното време на първата част Ен-Несири най-сетне изравни. Нападателят на Севиля засече с глава съвършено центриране от левия фланг на Селим Амала и не остави шансове на блестящия досега Чарлс Тому.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР