Мароканските власти арестуваха още пет души във връзка с неотдавнашното

...
Мароканските власти арестуваха още пет души във връзка с неотдавнашното
Коментари Харесай

Мароко извърши още арести заради убийството на двете скандинавски туристки

Мароканските управляващи арестуваха още пет души по отношение на неотдавнашното ликвидиране на две скандинавски туристки, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира известие на ръководителя на мароканската работа за битка с тероризма Абделхак Хиам.
Арестите били осъществени в няколко марокански града, уточни Хиам.

Общият брой на арестуваните по отношение на двойното ликвидиране към този момент е 18. Четиримата съществени обвинени по случая бяха задържани предходната седмица в Маракеш, Южно Мароко. 24-годишната датска студентка Луиза Йесперсен и нейната 28-годишна норвежка другарка Марен Юеланд бяха убити по време на почивка в Мароко в нощта на 16 против 17 декември.

Телата на двете скандинавки бяха открити предишния понеделник в далечен регион на два часа път пешком до селището Имлил. На видеозапис, с който мароканските управляващи са се сдобили, се вижда по какъв начин четиримата директни обвинени за случая се кълнат във честност на ръководителя на терористичната организация "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади. Мароканският министър на вътрешните работи Абделуафи Лафтит съобщи през днешния ден, че двойното ликвидиране има терористичен темперамент. В същото време той уточни, че не става въпрос за тероризъм от огромен мащаб, а за подобен, провокиран от радикалното мислене на обособени хора.

Убийството на двете скандинавки предизвика вълна на отвращение в Норвегия, Дания и Мароко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР