Мароканецът Науфел Захри, който е издирван от страната си за

...
Мароканецът Науфел Захри, който е издирван от страната си за
Коментари Харесай

Задържаният у нас ИДИЛ-овец Захри: Искам си в Мароко!

Мароканецът Науфел Захри, който е търсен от страната си за участие в Ислямска страна и тероризъм към този момент е склонен да бъде екстрадиран в Кралство Мароко. Хасковският областен съд остави в петък за непрекъснато в ареста 35-годишния мъж, написа Монитор.

Захри беше арестуван на 13 януари т.г., откакто мина нелегално границата през браздата край село Сладун. Беше оставен в ареста от хасковския съд за 40 дни, само че срокът изтече и това наложи още веднъж да се гледа мярка за неотклонение.
Преди месец Захри съобщи, че не желае да бъде екстрадиран, само че към този момент е трансформирал мнението си. ът съобщи: “Ако може да ми помогнете с нещо”. В родината му го грози наказване от от 5 до 20 година затвор, с опция до 30 година, само че без смъртно наказване. Както писахме неведнъж Захри е разгласен за интернационално търсене от Интерпол–Рабат по отношение на осъществяване на терористична активност и участие в терористична организация ИДИЛ.

Съгласно предоставената от Интерпол информация, мъжът е търсен за “лоялно участие в терористична организация ИДИЛ, като е работил към принадлежащата в Ислямска страна работа “Механизация към Главна дирекция – Военни лагери” в град Ал – Маядин, област Дер – Алзор, Сирия. В осъществяване на тази активност мъжът се е придвижвал в Сирия, носейки колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и боеприпаси”, счита обвиняването.
Захри е взел участие в тайфа за осъществяване на терористични актове, провеждал е образования и е набирал средства за провеждането на атентати. При залавянето му с група от 27 незаконни мигранти в мароканеца бяха открити подправен сирийски паспорт, подправена испанска персонална карта и още 4 подправени документа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР