Мароканецът Мурад Т. получи 3 години и 8 месеца затвор

...
Мароканецът Мурад Т. получи 3 години и 8 месеца затвор
Коментари Харесай

Информатор, помогнал за извършването на атентати в Париж, беше осъден в Полша

Мароканецът Мурад Т. получи 3 години и 8 месеца затвор от съда в полския град Катовице по обвиняване, че е член на Ислямска страна и е работил като осведомител на Абделхамид Абауд, уредник на осъществените през 2015 година атентати в Париж, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Полската организация по печата.

Прокуратурата искаше 6 години и половина затвор, в това число пет години за принадлежност към Ислямска страна и по-леки санкции за по-дребни закононарушения - владеене на опиати и потребление на подправен документ при пътувания в Европа. Обвиняемият и неговите бранители отхвърлят, че той е бил член на Ислямска страна. Според полската прокуратура той е бил асистент и осведомител на Абауд, премахнат на 18 ноември 2015 година в парижкото предградие Сен Дени.

При атентатите на 13 ноември 2015 година починаха 130 души.

Процесът против Мурад Т. продължи повече от година. Полските служби за сигурност попаднаха на следите му с помощта на информация, получена от Централно разузнавателно управление на САЩ и страни членки на Европейски Съюз. Той беше задържан в град Рибник на 5 септември 2016 година. Това е първият в Полша случай на правосъдно гонене на значим член на Ислямска страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР