Мароканецът, който на 18 август, намушка до смърт с нож

...
Мароканецът, който на 18 август, намушка до смърт с нож
Коментари Харесай

Изродът от Турку, намушкал до смърт две жени, е оставил манифест

Мароканецът, който на 18 август, намушка до гибел с нож две дами във финландския град Турку и рани още осем души, е написал преди офанзивата манифест, който е популяризирал измежду няколко души, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на представител на локалната полиция.
Засега управляващите изследват манифеста и не разкриват детайлности за наличието му. Не излиза наяве дали в него нападателят е загатнал някоя терористична група, като да вземем за пример „ Ислямска страна “ (ИДИЛ).

По-рано финландски медии оповестиха, че арестуваният мароканец се е интересувал по какъв начин може да се причисли към ИДИЛ, напомня ТАСС. Той призна виновността си за нападението, само че отхвърли да е работил по терористични подбуди.

По данни на министъра на вътрешните работи на Испания Хуан Игнасио Соидо един от арестуваните е продавач на пропан-бутан, който „ се допуска, че е доставил газовите бутилки, открити в град Алканар “.Същевременно правоохранителните органи на Мароко задържаха още двама души, обвинени в съпричастност към атентатите в Каталуния.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР