Маркос Багдатис записа успех в първия кръг от основната схема

...
Маркос Багдатис записа успех в първия кръг от основната схема
Коментари Харесай

Късметът целуна Карузо, но Багдатис целуна корта на DIEMA XTRA Sofia Open

Маркос Багдатис записа триумф в първия кръг от главната скица на DIEMA XTRA Sofia Open 2018, откакто победи с 2:0 сета "щастливия губещ " Салваторе Карузо. В обособените елементи - 7:6(4) и 6:3. Италианецът стигна до двубой с кипъреца, откакто часове преди мача се отхвърли главния му конкурент - Михаил Кукушкин. Казахстанецът е настинал и не се е чувствал добре и точно това е довело до отхвърли му в шампионата в София.

Въпреки смяната в последния миг, дуелът бе на извънредно високо равнище и двамата тенисисти не разочароваха феновете в "Арена Армеец " с много красиви отигравания.

Карузо проби кипъреца при 1:1 в първия сет, само че комофортният му задатък се резервира едвам три гейма, след което опитният тенисист върна пробива. Така се стигна до тайбрек, който бе доста равносилен, като един минипробив в него донесе триумфа на Багдатис в сета - 1:0.

Бившият номер 8 в международната класация съумя да реализира ранен пробив при започване на втория сет и след ужасно разиграване пое контрола върху срещата, а в самия завършек на втория сет проби за повторно Карузо и оформи крайното - 6:3 в негова изгода. След края на срещата Маркос Багдатис целуна корта в София.

Във втория кръг Багдатис ще играе с поставения под номер две в схемата Адриан Манарино.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР