Марко Бедзеки спечели своята първа победа в MotoGP по време

...
Марко Бедзеки спечели своята първа победа в MotoGP по време
Коментари Харесай

Бедзеки: Първата ми победа нямаше да е възможна без Валентино Роси

Марко Бедзеки завоюва своята първа победа в MotoGP по време на Гран При на Аржентина предходната седмица. Освен за италианеца триумфът на „ Термас де Рио Ондо “ бе първи и за екипа на VR46 Дукати, който е благосъстоятелност на легендата на спорта Валентино Роси.

Доктора сътвори своя тим като продължение на академията си за млади водачи – VR46 Rider Academy. Продукти на тази академия са Бедзеки, международният първенец Франческо Баная, някогашният международен вицешампион Франко Морбидели и вторият водач на VR46 Дукати Лука Марини, който е и полубрат на Роси.
 Бедзеки завоюва Гран При на Аржентина и поведе в MotoGP Бедзеки завоюва Гран При на Аржентина и поведе в MotoGP
От четиримата финален до MotoGP стигна Бедзеки, който дебютира в кралския клас през предходната година. В своя първи сезон той записа един подиум, трето място в Гран При на Нидерландия и един полпозишън в Тайланд. Вторият му сезон в MotoGP обаче стартира много по-силно, с една победа и още два подиума в първите два спортни уикенд.

След успеха си в неделя Бедзеки съобщи, че за него е нямало да бъде допустимо да реализира триумфите си и да стигне до MotoGP без помощта на Роси и неговата академия.
 Победителят: Мократа писта в началото ме уплаши Победителят: Мократа писта в началото ме уплаши
„ Минаха единствено два уикенда (от сезон 2023), а към този момент страстите са невероятни. Никога не съм очаквал това. Мислил съм си за доста неща, само че не и за това – сподели Бедзеки. – Много се веселя за тима, тъй като без Вале и Академията за мен нямаше да бъде допустимо да стигна до тук. “

След успехите си в Аржентина, където международният първенец Баная записа нула в главното съревнование, Бедзеки излезе отпред в генералното класиране. Разбира се това незабавно докара до съпоставения с представянето на Енеа Бастианини от предходната година, който със сателитното Дукати на Грезини бе един от претендетите за купата в огромна част от сезона.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Аржентина Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Аржентина
„ Още е прекомерно рано – съобщи Бедзеки когато бе запитан дали ще се бори за купата – Още е доста рано да кажем, въпреки всичко са минали единствено два уикенда, няма по какъв начин да сме сигурни.

„ Сега отиваме в Остин, една доста сложна писта, на която Марк (Маркес) е съвсем несломим. Твърде рано е да се каже кой ще се бори за купата. За в този момент желая да се насладя на момента, другото ще го разберем след няколко месеца. “

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР