Марките чай Липтън (Lipton), Сайто (Saito) и Брук Бонд (Brooke

...
Марките чай Липтън (Lipton), Сайто (Saito) и Брук Бонд (Brooke
Коментари Харесай

Русия остава и без чай

Марките чай " Липтън " (Lipton), " Сайто " (Saito) и " Брук Бонд " (Brooke Bond) ще спрат да се създават в Русия до края на 2022 година Това заяви компанията " Екатера " (Еkaterra), която има марките, съобщи ТАСС.

" Марките чай " Липтън ", " Сайто " и " Брук Бонд " ще спрат да се създават на съветския пазар до края на 2022 година и скоро по-късно компанията " Екатера " ще спре също по този начин продажбата и дистрибуцията им. Продукцията на тези марки към момента може да се откри в магазините, до момента в който не свършат запасите на сътрудниците ", уточни компанията майка.

В известието се добавя, че тя няма други активи в Русия.

Решението за продажбата на бизнеса с чай на " Екатера " е взето от " Си Ви Си кепитъл партнърс фънд VIII " (CVC Capital Partners Fund VIII) и " Юниливър " (Unilever) на световно ниво, прецизира пресслужбата. През лятото на 2021 година " Екатера " бе обособена в настрана поделение, а през юли 2022 година Си Ви Си заяви, че е завършил покупката на марките на " Екатера ".

Руското министерство на селското стопанство прави оценка, че националният пазар е изцяло гарантиран с чай и смята, че изтеглянето на производителя на трите марки няма да окаже значително въздействие върху размера и асортимента. Това показва ведомството в мрежата " Телеграм ".

Според министерството, по данни на асоциацията " Росчайкофе ", главен дял на вътрешния пазар имат фирмите с съветски капитал, чиито мощности разрешават изцяло да се подсигури търсенето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР