Маркетинг мениджърът на веригата за бързо хранене „Аладин Фуудс“ -

...
Маркетинг мениджърът на веригата за бързо хранене „Аладин Фуудс“ -
Коментари Харесай

Шеф под прикритие: Яко е да си дюнерджия, началник е скучено

Маркетинг мениджърът на веригата за бързо хранене „ Аладин Фуудс “ - Иглика Бартан се подлага на цялостна смяна, с цел да влезе под прикритие и да научи от първа ръка какво може да се усъвършенства в индустриалния развой и каква е мотивацията на чиновниците. За предизвикването и усещанията зад кадър, споделя самата тя:

- Трудно ли взехте решението да участвате в предаването?

- Решението да вляза в работата сред служащите под прикритие беше елементарно – и без друго планирах да направя сходно нещо, с цел да усетя силата на компанията от първо лице. Да го направя в народен ефир обаче, ми беше мъчно да се реша – притеснявах се от публичността. Освен това отговорността е голяма; за разлика от множеството Шефове под прикритие, аз не съм притежателят, основал компанията от началото, и е значимо какви послания ще предам, по едно и също време като началник и чиновник.

- Кой бе най-силният Ви претекст за присъединяване във формата?

- Както към този момент споделих, желаех да схвана компанията от първо лице на всичките ѝ равнища. Освен това желаех хората – и клиентите, и чиновниците, и притежателите – да я видят през моите очи, които все още на присъединяване ми бяха към момента малко по-външни за компанията. Тъй като „ Аладин Фуудс “ се движи по скоростна автомагистрала във връзка с развиването си и към този момент се реализират много промени – към модернизиране на процеси и фирмена просвета, тази естрада демонстрира всичко това в напълно недопечен и същински тип и комуникира много стъпала, които другояче би лишило много време да разбираем и на клиентите, и на чиновниците си.

- Как обяснихте на чиновниците си снимането на предаването? Успяхте ли да опазите тайната до края на фотосите?

- Аз не съм взела участие в представянето, само че на тях им е било обяснено, че се снима спортно реалити, в което би трябвало да образоват участници, които след това да бъдат оценени. Опазването на тайната не беше мъчно, тъй като в процеса и в организацията бяха включени доста малко хора от компанията, които пазиха прецизно загадка. Участниците, които бяха подбрани, в никакъв случай не ме бяха виждали. Това беше единствения метод, тъй като аз съм много колоритна и, в случай че някой ме е виждал, не би ме сбъркал и с най-невероятното прикритие.

- Кой миг от присъединяване Ви се стори най-труден?

- Беше мъчно от самото начало – играеш роля за участника, играеш роля и за фена, работиш крепко по през целия ден – печеш се на дюнера и мръзнеш в склада. Внимаваш да не се издадеш, само че и гледаш да провокираш служителя да се разкрие изцяло, с цел да схванеш оптимално за него. Предизвикателство беше да съумея да схвана задоволително и да си направя заключения за относително малко време. Все отново с чисто сърце мога да кажа, че беше необикновено наслаждение и най-после не ми се искаше да свършва; с подготвеност отново бих го направила.

- Имаше ли е миг по време на фотосите, когато искахте да се откажете?

- Не, нито за миг не ми е минавало през мозъка. Даже ми се искаше да се върна отново и отново в избран миг, с цел да запитвам или изясня това или това.

- Какво от присъединяване Ви бе най-голямата изненада във връзка с компанията и чиновниците Ви?

- Най-голямата изненада беше, че на относително ниски позиции и сякаш по-нискоквалифициран труд работят извънредно стимулирани и отдадени хора, които влагат разум, сърце и мускули в работата си. Освен това открих, че да работиш такава работа е същинско наслаждение – крепко е да си дюнерджия – не е по никакъв начин елементарно, само че е прелестно и имаш доста фенове. Момичетата във фурната пееха по през целия ден национални песни и си разказваха вицове – когато си шеф, денят ти е доста по-скучен.

- Отрази ли се присъединяване Ви в предаването на метода на ръководство на бизнеса?

- Разбира се. Участието ми проясни погледа по отношение на същински значимите хора и елементи, които държат компанията постоянна и печеливша.

- Какво бе първото, което променихте в компанията си след присъединяване си?

- Първо всички мениджъри, чиновници Човешки запаси, Маркетинг и Администрация би трябвало да прекарват най-малко един цялостен ден в месеца, работейки в някое заведение на основните за нас позиции. Освен това незабавно започнахме развой по поетапно съкращаване на работните смени, които все още бяха непостижимо дълги. И сменихме работното облекло, което беше недружелюбно и непрактично.

- Бихте ли предложили на други компании да вземат участие в "Шеф под прикритие "?

- Бих предложила на всички компании шефовете да прекарват повече време измежду хората си – там, където се основава стойност – с цел да познават от първа ръка проблемите на процеса и проблемите на личния състав, тъй като това е пътят към въодушевени чиновници и надлежно въодушевени клиенти. Ако „ Шеф под прикритие “ им помогне да се решат – то тогава значи това е правилният път.

Следете Фейсбук страницата на предаването за настоящи вести. За повече видео материали следете канала на "Шеф под прикритие” във Vbox7 , а задачите епизоди на предаването гледайте в NOVA PLAY .

Вижте какво описаха за Vesti.bg част от останалите участници в „ Шеф под прикритие “:

Шеф под прикритие: Бях обезпокоен, че ще ме разпознаят и стана

Управител: Всеки почтен и ефикасен бизнес би трябвало да се покаже пред обществото

Шеф под прикритие: В първия ден получих бъбречна рецесия

БГ шефове под прикритие - вижте фотоси ПРЕДИ и СЛЕД
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР