Маркета Вондроушова можеше да бъде първата чехкиня, която печели Откритото

...
Маркета Вондроушова можеше да бъде първата чехкиня, която печели Откритото
Коментари Харесай

Маркета Вондроушова може да бъде новото лице на чешкия тенис, смята легендарната Хана Мандликова

Маркета Вондроушова можеше да бъде първата чехкиня, която печели Откритото състезание на Франция по тенис, само че не съумя да откри сили и да се опълчи на австралийската Ашли Барти. Но нейното последващо достижение ще бъде точно да завоюва шампионат от Големия шлем, счита именитата тенисистка Хана Мандликова.

Мандликова, която е шампионка на Ролан Гарос от 1981-а година, чака Вондроушова да стане новото лице на чешкия тенис. На 19 години младата вяра обаче е надалеч от достиженията на Мандликова, която на нейната възраст печели Откритото състезание на Франция, само че преди този момент към този момент е шампионка и от Аустреалиън Оупън.

" Определено мисля по този начин. След Петра Квитова и Каролина Плишкова, Маркета е идната, върху която би трябвало да се огледаме. Определено считам, че напълно скоро ще завоюва шампионат от Големия шлем, сподели Мандликова.

Новата чешка вяра ще скочи до 16-о място в женската класация на WTA на следващия ден.

" Винаги е добре, когато идва ново лице. И постоянно е по-ласно. Все още си като бял лист, който занапред ще се попълня. Но несъмнено бъдещето е пред нея. А дали ще стане огромна звезда, непрекъснат любимец, всичко зависи от нея, приключи 57-годишната Мандликова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР