Марката за луксозни електромобили ZEEKR съществува едва от 2021-а година,

...
Марката за луксозни електромобили ZEEKR съществува едва от 2021-а година,
Коментари Харесай

Луксозната марка електромобили ZEEKR стъпва в Европа през 2023-а

Марката за първокласни електрически автомобили ZEEKR съществува едвам от 2021-а година, само че към този момент набира скорост. Тя е благосъстоятелност на китайската Zhejiang Geely Holding Group (Geely). Компанията създаде 100 000 електрическия автомобил единствено за 18 месеца от старта на производството и към този момент възнамерява да стъпи на пазара в Европа - по-късно тази година, като дебютът ще бъде в Швеция и в Нидерландия, заяви изданието Electrek.

Първият модел на новата автомобилна компания ZEEKR 001 стартира да се създава в Китай през октомври и бяха доставени единствено 199 електрическия автомобил през първия месец. До януари 2022 година ZEEKR оповестява, че има цели 70 000 доставки на електрически автомобили за годината, дружно с проектите за разширение на пазарите в Европа при започване на 2023 година По-голямата цел обаче е за постигане на 650 000 продадени транспортни средства годишно до 2025 година

Точно година след началото на производството на електрически автомобили, ZEEKR достави 50 000-то си транспортно средство. Месец по-късно марката пусна своя втори модел, наименуван 009 MPV. Електромобилите на марката оферират пробег от към 1000 км.

Цели

През октомври компанията показа, че има още по-смели цели за 2023 година След като надвиши задачата си от 70 000 електрически автомобили за 2022 година, от основния изпълнителен шеф Анди Ан изложи пет основни цели за 2023 година Това включва удвояване на продажбите от предходната година до 140 000 електрически автомобили годишно и сполучливото нахлуване на марката на нови пазари в Европа.

По-рано този месец ZEEKR показа и третия си напълно електрически модел - стилен SUV, наименуван X, зачиито доставки в доставки в Китай се чака да стартират още това лято. Компанията желае да достави 40 000 бройки от най-новия си модело тази година.

Марката в Европа

Сред първите модели на компанията, които ще се продават в Европа са ZEEKR X и 001. Очаква се и двата електрическия автомобил да създадат своя дебют както в Швеция и в Нидерландия още тази година.

ZEEKR 001 и ZEEKR X са създадени в центъра им за развойна активност в Швеция. Централата на ZEEKR в Европа ще бъде в Амстердам, а активността на европейското й поделение - ZEEKR Европа, ще под управлението на Спирос Фотинос като той ще заеме поста изпълнителен шеф.

Миналата година топ производителят на батерии- китайската CATL и Zeekr подписаха 5-годишно съглашение за доставка на акумулатори за зареждане на електрическите автомобили на марката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР