Марката за играчки Lego обяви, че пуска на пазара тухлички

...
Марката за играчки Lego обяви, че пуска на пазара тухлички
Коментари Харесай

Lego пуска конструктор с брайловата азбука

Марката за играчки Lego разгласи, че пуска на пазара тухлички от известния си конструктор с брайловата писменост в 7 страни.

Всеки комплект включва над 300 тухлички с писмеността, числата от 0 до 9, математически и пунктуационни знаци. Първоначално продуктът ще бъде наличен на датски, норвежки, британски, португалски, немски и френски, като се чака при започване на 2021-ва броят на езиците да доближи 11, а страните, в които се популяризира – 20. На определени институции, учебни заведения и други институции, ангажирани с деца със зрителни увреждания, ще бъдат предоставени безвъзмездни комплекти.

За пилотния план стана ясно през април 2019 година, по време на Конференцията за устойчиви марки във френската столица Париж, където е роден и основателят на тактилната система за писане и четене, Луи Брайл. Оттогава концепцията е приспособена към няколко езика.

Идеята се осъществя взаимно с Фондация LEGO, откакто през 2011 година бе препоръчан от Датската асоциация на слепите и още един път през 2017 година от Бразилската фондация за слепи „ Дорина Новил “. Оттогава компанията работи тясно с общности на хора с увреждания, благодарение на които създава специфичната серия тухлички.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР