Марката на колата има връзка с характера на шофьора, сочат

...
Марката на колата има връзка с характера на шофьора, сочат
Коментари Харесай

Собствениците на БМВ са най-склонни към психопатия и завишено самочувствие, твърди изследване

Марката на колата има връзка с характера на водача, сочат данните от проучване, извършено във Англия
Ако се има вяра на общоприетото мнение, водачите на BMW се отличават с най-арогантно държание на пътя. Затова и резултати от изследване във Англия надали ще изненадат някого.

Изводът на учените е, че водачите на BMW демонстрират повече „ психопатични пристрастености “ от останалите на пътя. В проучването са взели участие над 2000 английски водачи, като всеки от тях е съобщил марката, регистрационния номер и цвета на автомобила, който кара, а по-късно се е подложил на тест за психопатия.

Резултатите са по канара от 0 до 36, като тези, които са получили до 18 точки, са естествени хора. Оценените с сред 19 и 26 имат умерени психопатични пристрастености, до момента в който тези с 27 и повече най-вероятно са цялостни психопати.

За благополучие на човечеството, междинният резултат от изследваните 2000 души е 6,6 точки, като никой не получава повече от 18 точки. Изследователите обаче ги подреждат съгласно проявените от тях психопатични пристрастености. Съответно първи са водачите на BMW със междинен резултат 12,1, следвани от тези на Audi с 11,7, написа automedia.investor.bg.

„ Резултатите демонстрират, че е по-вероятно тези водачи да демонстрират психопатични черти като повишено самочувствие и липса на скрупули или виновност “, изясняват откривателите.

BMW- 12,1

Audi - 11,7

Fiat - 7,0

Mazda - 6,4

Honda - 6,3

Ford - 6,1

Mercedes-Benz - 5,9

Citroen - 5,8

Volkswagen - 5,4

Hyundai - 5,3

Renault - 5,3

Volvo - 5,2

Nissan - 5,0

Peugeot - 4,8

Toyota - 4,7

Vauxhall (Opel) - 4,7

Seat - 4,3

Kia - 4,2

Skoda - 3,2

Резултатите от типа задвижване също са много любопитни. Оказва се, че притежателите на електрически транспортни средства са най-застрашени да бъдат психопати - 16 точки. Водачите на хибридни коли получиха приблизително 9,8 точки в теста, бензин - 7 точки, а дизел - 5,2 точки.

При цветовете притежателите на златисти коли получават 12,7 точки, на кафяви - 12,2 точки, на зелени - 8,5, на черни - 7,6, на сини – 7, на бели - 6, на сребристи - 5,5 точки и на червени - единствено 4,9. „ Красивите “ номера също крият риск от психопатия – 13,8 точки, до момента в който при тези с естествените резултатът е 5,3 точки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР