Марката Lada може да се върне на европейския пазар, но

...
Марката Lada може да се върне на европейския пазар, но
Коментари Харесай

Lada може да се завърне на европейския автомобилен пазар, но само с Niva

Марката Lada може да се върне на европейския пазар, само че с цялата си гама, а единствено с някой „ специфичен “ модел като Niva, да вземем за пример, която към момента е обичана и купувана в Европейски Съюз. Това съобщи президентът на АвтоВАЗ Никола Мор в изявление за списание Expert.

„ Ако се върнем на европейския пазар, това ще бъде със специфичен автомобил като Niva “, споделя Никола Мор. И това е изцяло разбираемо, тъй като политиката на французите от Renault, под шапката на които са и Lada и Dacia, прави аналогични модели с логата на двеге марки.

Според Мор управлението на АвтоВАЗ следи с интерес по какъв начин някои самостоятелни компании се пробват да продават Niva във Англия, Германия и Словакия. Това е добър знак за марката, който потвърждава, че името Niva „ към момента значи нещо за европейските купувачи “, добавя топ мениджърът.

Ще напомним, че от пролетта на предходната година нови коли Lada не се доставят (поне официално) на европейския пазар заради стягането на екологични стандартии заради вътрешната конкуренция с Dacia.

Що се отнася до Lada Niva, то новият еко-стандарт Euro 6d-TEMP изисква съществени вложения в рационализация на мотора, които, поради ниските продажби на модела в Европа, са стопански нецелесъобразни за съветската марка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР