Марката Dyson е най-известна със своите прахосмукачки, пречистватели на въздух

...
Марката Dyson е най-известна със своите прахосмукачки, пречистватели на въздух
Коментари Харесай

Dyson разработва идеалната домашна помощница - робот

Марката Dyson е най-известна със своите прахосмукачки, пречистватели на въздух и артикули за грижа за косата, само че в реалност това е високотехнологична компания, която създава много по-сложни джаджи. В удостоверение на това е едно ново видео, което демонстрира прототипи на роботи, основани за осъществяване на ежедневни домашен отговорности.

Това видео демонстрира разнообразни роботи, които могат да прахосмучат мебели, да се оправят с нежни неща като чинии, да подреждат масата, да събират разпръснати предмети и да ги реалокират от едно място на друго. Сега задачата на компанията е да създаде повсеместен робот, кадърен да прави всякаква домакинска работа. Според The ​​Guardian сходно устройство може да се появи на пазара до 2030 година

За да реализира задачата си, от Dyson оповестиха, че търсят огромен брой експерти. По-конкретно сега компанията търси 250 инженери по роботика с опит в компютърното зрение и машинното образование. Приблизително 700 нови чиновници ще бъдат наети през идващите пет години. Освен това сега Dyson построява най-големия проучвателен център по роботика в Обединеното кралство, който е позициониран до летище Hullavington Airfield, близо до дизайнерския център на компанията в Малмсбъри.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР