Маркъс Рашфорд е най-добрият футболист в света. Не заради гола

...
Маркъс Рашфорд е най-добрият футболист в света. Не заради гола
Коментари Харесай

Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед прави нещо уникално!

Маркъс Рашфорд е най-хубавият футболист в света. Не поради гола си против ПСЖ. Дори не поради това, което прави с фланелката на Манчестър Юнайтед. Това е по този начин, тъй като той се трансформира в облик на битката против детската беднотия във Англия, до момента в който английското държавно управление отхвърли да дава храна на уязвимите деца по време на ваканциите, написа dsport.

Рашфорд е един от най-отдадените деятели, що се отнася до акцията за изхранване на хора с ниски приходи. Самият той неведнъж е разказвал, че фамилията му се е възползвало от тази обществена услуга, когато е бил дребен.

22-годишният футболист съумя да накара локалния бизнес и локалните органи на ръководство в Обединеното кралство да създадат по този начин, че нито едно дете да не остане гладно, когато учебните заведения затворят.

Семействата с по-ниски приходи получават ваучери в общ размер 120 млн. паунда, с цел да могат да си обезпечат топла храна. Рашфорд съумя да събере 20 млн. паунда, с цел да предотврати края на акцията. Над 1 млн. деца във Англия продължиха да получават помощи и обяд в учебно заведение.

За тези негови дейности кралица Елизабет II го награди с медал на Британската империя.

През лятото и поради пандемичната обстановка, в която се намира Англия, Рашфорд се изправи и се бори с държавното управление, с цел да удължи по време на летните ваканции достъпа до трапезариите за децата, които при затварянето на учебните заведения няма къде да се хранят.

Той реализира този триумф и министър-председателят на Англия Борис Джонсън отстъпи. Децата се хранеха през лятото, само че несъмнено, казусът не свърши дотук. Краят на годината наближава, а дружно с това предстоят есенните и коледните празници. Общо към дванадесет седмици, в които децата, чиито родители претърпяват деликатна обстановка, няма да имат храна на масата.

Рашфорд пусна до политиците петиция, подписана от повече от 300 хиляди души, с молба тези деца да имат обезпечен достъп до учебното меню по време на ваканциите. Повече от 300 депутати отхвърлиха неговото предложение и споделиха, че към този момент има задоволително помощи, които страната дава на хората в затруднено състояние.

Според данните, изложени от самия Рашфорд, във всеки клас на английското учебно заведение има 9 от 30 деца, които живеят в беднотия.

Ето за какво Рашфорд не спря, макар безапелационното „ не “ на държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР