Марк Зукърбърг трябва да плати цена за това, което направи

...
Марк Зукърбърг трябва да плати цена за това, което направи
Коментари Харесай

Хилари Клинтън: Марк Зукърбърг трябва да плати цена за щетите върху демокрацията

Марк Зукърбърг " би трябвало да заплати цена " за това, което направи на демокрацията.

Това разяснява някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън, която се съмнява дали е допустимо провеждането на свободни и почтени избори след решението на " Facebook " да не ревизира политическите реклами, написа " Гардиън ".

Клинтън приказва в Ню Йорк на прожекцията на документалния филм на Netflix The Great Hack за абсурда с Cambridge Analytica.

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия през 2016 година предизвести, че има опасност за идните избори във Англия и Съединените щати, като разкритикува решението на " Facebook " да разреши на политиците да лъжат с реклами, оповестени на платформата.

Коментарът й излиза на фона на спекулации, че може да се кандидатира за президент на Съединени американски щати за трети път.

Според нея изборите ще бъдат наранени от подправена информация във " Facebook ", " тъй като пропагандата работи ". Тя счита, че подправена вест във " Facebook " от 2016 година, че папа Франциск поддържа Доналд Тръмп " в действителност е оказала въздействие ".

Cambridge Analytica употребява нелегално събрани профили във " Facebook " за атакуване на гласоподаватели на американските президентски избори, само че съгласно Клинтън това просто е " върхът на айсберга " що се отнася до провокации пред демокрацията.

Тя не спести рецензиите си по адрес на " Facebook ".

Когато " Facebook " е главният източник на вести за повече от половината американци и единственият източник на вести, който се употребява от множеството от тях, и в случай че разгласи, че не носи отговорност за разпространяването на подправени реклами...според вас по какъв начин ще получите вярна информация за каквото и да е било, попита Клинтън.

Тя има вяра, че има " война за истината ", при която " манипулирането на информацията " служи на ползите на необикновено богати хора, които имат вяра, че могат да вършат каквото си изискат.

Клинтън също обърна внимание на връзката сред Брекзит и акцията на Тръмп, за която не е била наясно по-рано. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР