Марк Зукърбърг обмисля варианти за справяне с изискванията на ЕС

...
Марк Зукърбърг обмисля варианти за справяне с изискванията на ЕС
Коментари Харесай

Официално Facebook става платен в ЕС

Марк Зукърбърг обмисля разновидности за справяне с условията на Европейски Съюз за прилагане на персонални данни. Един от тях е да бъде въведена платена версия за страните от Стария континент. Така Мета ще попречи на наложената възбрана да въздейства на приходите.

 

Целият проблем се състои в основания закон за отбрана на персоналните данни. Така могат да бъдат лимитирани персонализираните реклами в приложения като Фейсбук и Instagram. Идеята на изпълнителния шеф Марк Зукърбърг е да бъде основана платена и безвъзмездна версия. Така потребителят ще може да избере коя да употребява. Логично този, който си заплати, няма да гледа непотребни реклами. Цената на даден абонамент би зависела от броя устройства и сметки, с които се употребява.

 

Подобна тактика има към този момент във видеоплатформата Youtube. Там всеки ползвател има опция да се абонира за премиум пакет. Благодарение на него потребителят ще гледа наличието без да му изскачат досадни реклами. Така и приложенията на Мета ще запазят доходи и ще се съобразят с условията на закона в Европейски Съюз.

 

На пръв взор предлагането би заобиколило условията на Европейския съюз, само че към момента е рано да се каже дали служителите в него ще одобрят концепцията на Мета.

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР