Марк Зукърбърг не трябва да има контрол върху Facebook. Това

...
Марк Зукърбърг не трябва да има контрол върху Facebook. Това
Коментари Харесай

Вземете Facebook от Зукърбърг!, настоява Джордж Сорос

Марк Зукърбърг не би трябвало да има надзор върху Фейсбук. Това написа в колонка във в. „ Ню Йорк таймс ” американският мултимилиардер и човеколюбец Джордж Сорос, съобщи „ Бизнес Инсайдър “.

Според Сорос политиката на обществената мрежа във връзка с политическите реклами е помогнала за избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати. Сорос, който е неприкрит критик на Тръмп, споделя още, че ползите на президента и тези на 35-годишния милиардер са в унисон – първият печели избори, до момента в който вторият прави пари.

„ Вярвам, че господин Тръмп и изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг осъзнават, че ползите им съответстват “, написа човеколюбец от маджарски генезис, като прибавя, че Зукърбърг и основният действен шеф на обществената мрежа Шерил Сандбърг би трябвало да се откажат от конторла си върху обществената Фейсбук и в случай че е належащо да бъдат принудени да го създадат.

„ Повтарям и удостоверявам още веднъж обвиняванията си против Фейсбук под управлението на господин Зукърбърг и госпожа Санбърг ”, написа той. „ Те следват единствено един водещ принцип - максимизиране на облагата, без значение от следствията. По един или различен метод, Фейсбук не би трябвало да бъде оставян под техен надзор. ", разяснява Сорос.

Атаката на Сорос следва отправените от него рецензии към Зукърбърг по време на Световния стопански конгрес в Давос през януари, когато той сподели, че съществува неофициално съглашение за взаимопомощ сред Тръмп и Фейсбук.

„ Фейсбук ще работи с Белия дом за преизбиране на Тръмп, а Тръмп ще пази Фейсбук. “, съобщи тогава Сорос.

От обществената мрежа нарекоха това изказване „ изцяло погрешно “.

През януари 2018 година Сорос дефинира Фейсбук и Гугъл като „ закани “ за обществото, носещи пагубни резултати върху демокрацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР