Марк Уилямс се превърна в поредното голямо име, което напуска

...
Марк Уилямс се превърна в поредното голямо име, което напуска
Коментари Харесай

Джейми Кларк отстрани Марк Уилямс на старта на UK Championship

Марк Уилямс се трансформира в следващото огромно име, което напуща ранкинг шампионата по снукър UK Championship след загуба в първи кръг. Двукратният първенец в конкуренцията отстъпи на Джейми Кларк с 3-6 фрейма.

Уелсецът поведе в резултата след брейк от тъкмо 70 точки на старта и вървеше към нова партия в своята сметка след поредност от 57. Кларк обаче освен се завърна във фрейма след чудесна защитна игра, само че и съумя да го завоюва с точка разлика. Последваха две разменени партии, като по-младият от двамата уелсци взе четвъртата още веднъж трагично, този път с 58-56.

Jamie Clarke wins the all-Welsh affair!

The world number 49 is through to the last 16 after winning 6-3 against Mark Williams - he will face Ding Junhui next. |
— World Snooker Tour (@WeAreWST)
След 15-минутната пауза Кларк се появи напред след първия си халф-сенчъри брейк в срещата от 59, само че 54 на Уилямс възвърнаха равенството. Това обаче се оказа и последната партия за трикратния международен първенец в мача – Кларк направи 56 в седмия фрейм, взе осмия с 89-45 и открадна деветата партия след първичен брейк от 57 за Уилямс и осъществени 64 от 28-годишния състезател. В спор за място на 1/4-финалите той ще играе с трикратния победител в съревнованието Дзюнхуей Дин.

Стюарт Бингам стартира с безапелационен триумф присъединяване си на шампионата – той надигра изрично Лиъм Хайфийлд с 6-2. В следобедния сеанс рекордьорът по оценки Рони О‘Съливан съкруши Матю Стивънс със същия резултат и ще играе в идната фаза с Юелун Джоу, който обърна Бинтао Ян от 3-5 до 6-5 фрейма.

Днес ще се изиграят последните четири мача от първи кръг. В следобедната сесия Джак Лисовски се изправя против Съ Сю, а Джъд Тръмп има за противник Гуодун Сяо. Вечерта Марк Селби излиза против Хосеин Вафаеи, до момента в който Шон Мърфи играе с Дейвид Гилбърт=

The Ball-run is through!

Four 50+ breaks for Stuart Bingham was enough to see him into the last 16 after a 6-2 win over Liam Highfield. |
— World Snooker Tour (@WeAreWST)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР