Марк Томпсън пред CNN: Бившият шеф на BBC и New York Times поема щатската новинарска компания

...
Дейвид Заслав, главен изпълнителен директор на компанията майка на CNN,
Коментари Харесай

Дейвид Заслав, главен изпълнителен директор на компанията майка на CNN, Warner Bros Discovery, каза в изявление в сряда: „Марк е истински новатор който трансформира за дигиталната ера две от най-уважаваните новинарски организации в света."

Warner ще възложи на г-н Томпсън, новия председател и главен изпълнителен директор на CNN Worldwide, да съживи мрежа, бореща се с падащи рейтинги и печалби.< /p>

В осемгодишния си период като главен изпълнителен директор на New York Times, г-н Томпсън ръководи почти петкратен ръст на цената на акциите му, като се фокусира върху цифровите абонаменти.

Когато беше назначен да ръководи The Times през 2012 г., вестникът имаше по-малко от един милион абонати само за дигитално издание.

До момента, в който той напусна през 2020 г., той имаше повече от пет милиона дигитални абонамента, каза CNN на уебсайта си.

Ейми Даудън от Strictly Come Dancing разкрива битка със сепсис по време на химиотерапия

Той също ръководи BBC като генерален директор между 2004 г. и 2012 г. .

Голяма област на фокус за г-н Томпсън в новата му работа вероятно ще бъде наскоро обявената денонощна новинарска услуга, наречена CNN Max, която ще бъде достъпна в платформата за стрийминг на Warner Bros Discovery.

p>

Прочетете още от бизнеса:

Назовани са най-добрите и най-лошите летища в Обединеното кралство

CNN Max се стреми да се възползва максимално от непосредствеността на извънредните новини и анализ, отделяйки я от CNN+, която включваше лайфстайл програми.

Рейтингите на новинарската мрежа се понижиха и печалбите й паднаха под $1 милиард (£787 000) през 2022 г. Тази цифра се очаква да бъде умерено по-висока тази година спрямо миналата, с 938,6 милиона долара (740 милиона паунда), според данни от S&P Global Market Intelligence.

През юни аудиторията на CNN изоставаше от Fox News и MSNBC в най-гледаното време и през целия ден, според данните от Nielsen.

Краткият период на ръководството на г-н Лихт включваше разногласен форум на кметството с бившия президент на САЩ и
закриването на услугата за стрийминг на CNN+ само седмици след старта й.

Г-н Лихт преди това е бил телевизионен продуцент, който е работил по Късното шоу със Стивън Колбърт.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР