Марк Шпиц – един от титаните на световното плуване, празнува

...
Марк Шпиц – един от титаните на световното плуване, празнува
Коментари Харесай

Марк Шпиц на 70

Марк Шпиц – един от титаните на международното плуване, чества на 10 февруари 70-годишен празник. Фамозният американец бе считан за най-великия в спорта си до появяването на Майкъл Фелпс, печелейки в Мюнхен през 1972-ра седем трофеи с толкоз международни върхове.

И това неповторимо достижение постоянно се асоциира с две марки – прословутите му мустаци и банските Speedo. Точно този модел плувки на сини, червени и бели райета и големи звезди се търгуват при начална цена в интернет от 410 $. Няма по какъв начин да не сте ги забелязали на прословутата фотосесия за „ Спортс Юлюстрейтид “, на която Шпиц театралничи със седемте си златни медала от Мюнхен.
 Иначе историята за прословутия му мустак си заслужава да бъде прочетена. Пуска ги при започване на 1972 година без съответна причина, по-скоро е зависим на манията по „ Бийтълс “. Възнамерява да ги обръсне преди олимпийските квалификации в Чикаго, само че щом идва схваща, че те са водеща тематика.

“Въпросът с мустаците се бе трансформирал в нервност, тъй като различен първокласен плувец преди мен не си бе пускал. Реших, че те са задоволително разсейващи, с цел да ми дадат преимущество пред конкурентите”, споделя той.
 Красивият калифорниец идва в Мюнхен седмица преди олимпийските игри и защото желае да тренира по-рано, моли треньорите на огромния противник Съюз на съветските социалистически републики да поплува десетина минути в техен кулоар.

„ Забелязах, че всички от щаба на руснаците се бяха позиционирали пред подводните люкове, с цел да следят техниката ми. Треньорът, който говореше британски, ме попита дали не ми пречат мустаците. Бях решил да ги обръсна още същата вечер, само че в този момент осъзнах, че обстановката от Чикаго се повтаря и те ще бъдат моето преимущество “, споделя Шпиц.
Американската торпила стъписва напълно щаба на „ сборная “, завявайки, че мустаците освен не му пречат и не основават в допълнение противодействие, само че са неговото преимущество.

Отклонявали водата надалеч от устата му, давайки му по-добра плавателна позиция, с който бил счупил няколко международни върха предния месец.

На идната година по време на първото международно състезание в Белград всички мъже в плувния тим на Съюз на съветските социалистически републики са с мустаци.

BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР