Марк Рюте (премиерът на Нидерландия - б.р.) да внимава. Така

...
Марк Рюте (премиерът на Нидерландия - б.р.) да внимава. Така
Коментари Харесай

Крум Зарков предупреди Марк Рюте: Да внимава какво говори, това не е позиция на Европа

Марк Рюте (премиерът на Нидерландия - б.р.) да внимава. Така се закани служебният министър на правораздаването Крум Зарков по Би Ти Ви във връзка решението на Нидерландия да не поддържа България за влизане в Шенген.
Прочетете още
Според Зарков думите на президента за обидното подстрекателство на Нидерландия, че границата ни се минава за 50 евро и че това е цинизъм към България, към този момент са се чули и ще отзвучават в цяла Европа.

Не става дума за страст, а за право, изясни Зарков. По думите му всичко, което и Нидерландия, и другите страни членки са споделили, ние сме го създали. Точно противоположните на решението на Нидерландия били разговорите, водени от страна на България с Европейски Съюз.

Казваме им, че вършим ужасно доста стъпки в тази посока - върховенството на закона. И аз желая резултати не поради Нидерландия, а поради нас, сподели Зарков.

Той изясни, че Европейската комисия на най-високо равнище, европейският парламент и на практика всички други страни са на страната на България. Те да не би да имат по-малко терзания от Нидерландия, попита риторично министърът.

Зарков счита, че не може да слагат под въпрос животът и достолепието на българските служители на реда.

Ако Народното събрание спре 40 часа да се занимава с изборния кодекс, може да одобри законите, с които три държавни управления са се занимавали и които са по отношение на условията на Европейски Съюз.

От друга страна, за Шенген България е изпълнила всички условия, до едно. Тя има правото, а други го отхвърлят.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР