Марк Рюте беше един от първите лидери, с който говорих,

...
Марк Рюте беше един от първите лидери, с който говорих,
Коментари Харесай

Петков и Рюте се обединиха за „Европа с нулева корупция”

„ Марк Рюте беше един от първите водачи, с който приказвах, откакто станах министър председател. От самото начало имаше химия в нашите диалози. Днес също беше по този начин. Обсъдихме значими общи планове. Може да работим в посока на земеделие, IT бранш. Дадохме си задача до септември да отворим дружно евентуален фонд за вложения в AgriTech ". Това съобщи Кирил Петков след срещата си с премиера на Нидерландия Марк Рюте, заяви. 
 Георги Димитров
„ Щастлив съм да кажа, че имаме една обща визия за Европа с нулева корупция ”. Двете страни имат обща позиция и за енергийната сигурност, разясни българският министър-председател. 
 Георги Димитров
„ Европа е доста по-силна дружно, в сравнение с всяка страна да се бори сама. И Марк е на това мнение – че би трябвало да съблюдаваме договорните връзки и никой не може едностранно да трансформира договорите със страни членки в Европа. Руската външна политика доста пъти включва корупция и би трябвало дружно да сме сигурни, че този вид въздействие в Европейски Съюз е неприемливо ”, разясни Петков. 
 Георги Димитров

„ Посещението ми в България беше отлично. Спомням си първия телефонен диалог с Петков, откакто стана министър-председател. Казах на моя екип „ Това е нов министър председател, който се бори с корупцията, модернизира страната ”, сподели от своя страна Марк Рюте.

На въпрос дали Кирил Петков поддържа настояването на Европейска комисия за ембарго върху съветския петрол, той съобщи следното: „ Доскоро бяхме страната с най-голяма взаимозависимост от съветския газ. Сега сме страната с нулева взаимозависимост. Паричните средства, които спряхме в посока на режима на Путин, бяха големи. През цялото време искахме да се придържаме към контракта с „ Газпром ”. Когато обаче една от страните едностранно стопира този контракт, нямахме избор с изключение на да кажем „ Не ”.

Двамата се разходиха пешком в София след брифинга.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР