Марк Медоус не успява да премести делото за изборите в Джорджия във федералния съд

...
От Джак Куин(Ройтерс) - Обвинения срещу бившия началник на кабинета
Коментари Харесай

От Джак Куин

(Ройтерс) - Обвинения срещу бившия началник на кабинета на Доналд Тръмп Марк Медоус за опити за обръщане на резултатите от президентските избори през 2020 г. няма да бъдат изслушани във федералния съд, знак, че подобни опити на бившия президент на САЩ и неговите съобвиняеми да преместят наказателното дело на по-благоприятно място ще се провалят.

Решението от петък на Отказът на американския окръжен съдия Стив Джоунс на искането на Медоус да премести делото му от щатския във федералния съд е ранна победа за прокурорите на окръг Фултън, Джорджия, които през август обвиниха Тръмп и 18 други в заговор за отмяна на загубата на Тръмп през 2020 г. от президента на Демократическата партия Джо Байдън .

Тръмп, фаворитът за номинацията на републиканците за президент през 2024 г., отрече да е извършил нарушение и пледира невинен.

Медоус е обвинен в уреждане на разговори и срещи, при които прокурорите твърдят, че Тръмп е оказвал натиск върху изборните служители да промени преброяването на гласовете в негова полза, включително обаждане, в което той призова държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер да „намери“ достатъчно гласове, за да му достави щата. Той се призна за невинен.

Прокурорите твърдяха, че тези действия не са били „необходими и правилни“ задължения за президент на САЩ и неговия началник на кабинета, но Медоус каза, че те са били част от неговия портфейл като най-висшия бял на Тръмп Домашен помощник. Законът позволява на обвиняемите да бъдат изслушани делото им във федералния съд, ако обвиненията срещу тях произтичат от служебните им задължения.

Адвокат на Медоус не върна веднага молба за коментар. Той можеше да обжалва решението.

Медоус можеше да се изправи пред по-дружелюбно съдебни заседатели във федералния съд, който черпи от по-голяма и политически разнообразна област от окръг Фултън, Джорджия, крепостта на демократите, където е заведено делото.

Преместването във федералния съд също би позволило на Медоус да твърди, че е имунитет срещу държавно преследване, защото е изпълнявал задълженията си като федерален служител.

Медоус, Тръмп и 17 други бяха обвинени в обширен обвинителен акт през август. Прокурорите твърдят, че са оказали натиск върху държавни служители да променят изборния резултат в Джорджия в полза на Тръмп и са заговорничили да подкопаят Избирателната колегия, до голяма степен церемониален орган, който официално избира президента. са част от политически заговор, целящ да му попречи да си върне Белия дом на изборите през ноември 2024 г.

Той също е обвинен във Флорида за боравенето с класифицирани документи при напускане на поста, във Вашингтон за опити за отмяна на изборите и в Ню Йорк заради плащане на тайни пари на порнозвезда.

Тръмп отрече да е извършил нарушение и се призна за невинен и в трите случая.

(Докладване от Kanishka Singh и Jack Queen; монтаж от Dan Wallis и Noeleen Walder)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР