Марк Маркес няма да участва в Гран При на Испания,

...
Марк Маркес няма да участва в Гран При на Испания,
Коментари Харесай

Марк Маркес пропуска стартовете на „Херес”

Марк Маркес няма да взе участие в Гран При на Испания, 4-и кръг от сезон 2023 в MotoGP, стана ясно през днешния ден. Легендарният испанец има за цел да се върне на пистата за спортния във Франция през май.

Маркес падна в първия кръг за тази година в Португалия, като се наложи интервенция на счупения му десен палец, след което стартира възобновяване, в хода на което Марк пропусна надпреварите в Аржентина и Съединени американски щати.

Тази седмица Маркес е бил на обзор в болничното заведение „ Рубер ” в Мадрид, където екипът, воден от лекар Де Она е определил възобновяване му като „ приемливо ”, само че мнението на лекарите е било, че водачът има потребност от още време, с цел да се възвърне изцяло от травмите, получени в Португалия.
 В Дукати чакат Бастианини да се върне на „ Херес ” В Дукати чакат Бастианини да се върне на „ Херес ”
На мястото на Маркес за Хонда в Испания ще кара Икер Лекуона, който за последно започва в MotoGP през 2020 за отбора на Tech3 KTM.
 Марини: Нямаше по какъв начин да догоня Ринс Марини: Нямаше по какъв начин да догоня Ринс
„ Прегледите и скенерът демонстрираха, че счупената кост към момента не е зараснала и щеше да е рисковано да вземам участие на „ Херес ” – изясни Маркес. – Заедно с медицинския екип взехме решение да не поемаме опасности и да изчакаме още две седмици, с цел да се върна на пистата в Льо Ман. Много скърбя, че ще пропусна Гран При на Испания, това е домашната ми конкуренция и атмосферата там постоянно е страхотна. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР