Марк Кавендиш (Астана) спечели петия етап от Тур дьо Франс

...
Марк Кавендиш (Астана) спечели петия етап от Тур дьо Франс
Коментари Харесай

Кавендиш взе рекордна 35-а победа в Тура

Марк Кавендиш (Астана) завоюва петия стадий от Тур дьо Франс 2024. За британеца това е 35-и триумф в Тура, което е нов връх в историята на най-престижното колоездачно съревнование. До момента Кавендиш поделяше първата позиция в ранглистата с белгийската легенда Еди Меркс с по 34 етапни триумфа..

Спринтьорът беше решил да се отхвърля от колоезденето предходната година, само че не съумя да усъвършенства върха. Тогава той отпадна в средата на Тура. Сега обаче 35-ата победа към този момент е реалност.

Иначе днешният стадий – 177.4 kилометра от Сен Жан дьо Мориен до Сен Вюлба – беше равнинен и предстоящо приключи с всеобщ спринт, в който 39-годишният Кавендиш изпревари Яспер Филипсен и Александър Кристоф, които останаха втори и трети. Победителят беше улеснен и от рухване на последния завой, което отстрани част от конкуренцията. Но за сметка на това пресече финала със скъсана верига за 165-ия триумф в кариерата си.

Словенецът на водача в генералното класиране. Той имаше спокоен стадий, като изключим едно рухване в главната група на към 57 км от финала. Времето на Погачар е 23 часа, 15 минути и 24 секунди. На 45 секунди зад него е Ремко Евенпул (Судал – КуикСтеп). Трети е първенецът Йонас Вингегор (Висма Лийз а байк), който изостава на 50 секунди.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР