Марк Карни - управителят на централната банка на Великобритания, се

...
Марк Карни - управителят на централната банка на Великобритания, се
Коментари Харесай

Удължават мандата на шефа на Банката на Англия заради Brexit

Марк Карни - шефът на централната банка на Англия, се е съгласил да остане на своя пост до края на януари 2020 година, съобщи във вторник английският финансов министър Филип Хамънд, заяви Reuters.

" Обсъдих с шефа на Банката на Англия опцията му да остане малко по-дълго на поста, с цел да се обезпечи последователност в интервал, който би могъл да се окаже много плевел за нашата стопанска система ", уточни Хамънд пред депутатите в английския парламент, представен от организацията.

 Европейски Съюз готви забавно предложение на Лондон за Brexit
Европейски Съюз готви забавно предложение на Лондон за Brexit

Споразумение може да се реализира в идващите 6 до 8 седмици, счита Барние

Министърът засяга опцията за отрицателни последствия от излизането на Англия от Европейския съюз в края на март следващата година.

Филип Хамънд разяснява, че Марк Карни се е съгласил да остане отпред на централната банка до януари 2020 година, удължавайки със седем месеца своя мандат, който по принцип трябваше да изтече през юни 2019 година.

От своя страна шефът на Bank of England съобщи, че е подготвен да направи всичко допустимо, с цел да спомага за един сполучлив Brexit, откакто се съгласи неговият мандат да бъде продължен до края на януари 2020-а година.

 Brexit към този момент коства 2% от Брутният вътрешен продукт на Англия
Brexit към този момент коства 2% от Брутният вътрешен продукт на Англия

Изчислението е на UBS

" През този сериозен интервал е значимо всеки да направи всичко допустимо, с цел да поддържа равномерен и сполучлив Брекзит ", написа Марк Карни в отговор на предлагането в писмо до финансовия министър Хамънд.

Канадецът Карни управлява Банката на Англия от юли 2013 година. Той е 120-ият шеф на Британската централна банка и първият чужденец на тази позиция. 53-годишният икономист преди този момент е работил в Goldman Sachs, министерство на финансите и Централната банка на Канада. От 2011 година е ръководител на Международния съвет за финансова непоклатимост (FSB).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР