Марк Жирардели потвърди пред Нова тв“, че е мажоритарен собственик

...
Марк Жирардели потвърди пред Нова тв“, че е мажоритарен собственик
Коментари Харесай

Марк Жирардели: Придобих мажоритарния дял в „Юлен” през 2016 г. от много голям международен фонд

Марк Жирардели удостовери пред „ Нова тв “, че е мажоритарен притежател на „Юлен“ АД. „Не съм го споделил, тъй като никой не ме е питал ”, изясни ски легендата.

Той описа, че процедурата по закупуването на „ Юлен “ АД е траела дълго време, като е почнала през 2012 година „ Тогава си мислех, че е прелестна опция за инвестиция. Но цялото изследване на правните и стопански индикатори се извършиха за няколко години. В последна сметка успяхме. През 2016 година завърши сделката“, изясни Жирардели.

Собственик преди него е бил фонд, чието името не може да разкрие поради декларация за конфиденциалност.

„ С Цеко Минев ни свързват общи занимания – караме ски, обичаме природата и планината ”, сподели още Жирардели.

„Знаете ли, Банско не е единственото нещо, с което се занимавам. Преди няколко години си го бях решил, оглеждах се къде има прелестен обект и план, където мога да влагам. Отдавна бях хвърлил поглед на Източна Европа. България и Банско имат капацитет за зимните спортове“, описа Жирардели.

Фондът, от който закупих „Юлен“ АД, искаше да си резервира дяловете във компанията, само че имаше отрицателен звук. Той е доста огромен и участва на три континента, имат доста акции, изясни още той. По думите му не е финансова повода за отдръпването на фонда.

Придобиването на „Юлен“ АД беше забавно, иначе нямаше да го купя. Интересните планове доста елементарно могат да се финансират, тъй като всички имат интерес бизнесът да върви добре, изясни Жирардели.

Той отхвърли българска банка да е финансирала начинанието с заем.

Попитан за границите на концесионната територия на ски зона „Банско“, Жирардели отговори: Концесията постоянно си е била такава, каквато е позволена. Досега не сме стъпвали отвън границите на концесията, която ни е позволена. Не е строено без строително позволение и отвън територията на концесията. Концесионният контракт е много остарял и е дефиниран малко тежичко. Той би трябвало да се проучва тъкмо и да се направи тъкмо замерване от самостоятелен орган, съобщи притежателят на „Юлен“ АД.

Концесионната такса на база оборота излиза по-скъпо, но това е доста удобно за страната България. Ние имаме интерес да разработим най-хубавата ски зона в Източна Европа на територията на Банско. Не можем да участваме в международни купи без рационализация на база, сподели Жирардели.

По думите му има място за рационализация на кабинковия въжен превоз. „От самото начало вторият гондолов въжен превоз беше планиран в плана. Но допустимо ли е да се направи една кабинка, и да не се появи втора, попита риторично той.

„Не можем да обслужим добре хората в Банско с един въжен превоз, тъй като висят по 2 часа на опашка, с цел да се качат на него. 10 години се опитваме да създадем втория въжен превоз и не може, позор ме е от този факт, сподели Жирардели. Той е доста значим, тъй като желаеме да създадем най-хубавата ски зона в България, Банско да стане прочут на целия свят и лифтът е част от това, съобщи още той.

Ски легендата съобщи, че е единствен акционер на „Юлен“ АД. Той не изключи опцията да влага и в други огромни планове у нас.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР