Марк Жирардели е първият алпиец печелил 5 пъти голямата световна

...
Марк Жирардели е първият алпиец печелил 5 пъти голямата световна
Коментари Харесай

Жирардели: България само ще спечели от зимна младежка олимпиада

Марк Жирардели е първият алпиец печелил 5 пъти огромната международна купа в ските. Той е притежател на 4 златни медала от 4 следващи международни шампионати. Благодарение на поддръжката на Жирардели и неговия имидж България се завърна на картата на международните ски. По време на визитата си в София преди седмица президента на МОК Томас Бах насърчи министър председателят Бойко Бориков и спортния министър Красен Кралев страната ни да кандидатства за домакинство на зимните юношески олимпийски игри през 2024 година Тази кандидатура би трябвало да се отбрани, за което е нужно доста работа, оповестиха от пресцентъра на МОК.

Легендарният алпиец разяснява за българските медии решението страната ни да кандидатства за домакинство на зимната младежка олимпиада през 2024 година

" Решението на българското държавно управление и на спортното министерство да кандидатствате за хазаин на младежката зимна олимпиада през 2024 е прелестно за вашата страна. Поздравявам вашия министър председател за мъдрото решение. Всичко което се прави взаимно с Международния олимпийски комитет е съвършено. МОК е най-голямата спортна институция в света и има безукорен имидж. Тази неговата поддръжка значи убеденост, че България може се оправи с организацията на надпревари от най-голям сан. Това е необикновено, причина с цел да празнувате.

След като МОК ви е дал своя вот доверие, че може да извършите зимна младежка олимпиада това е най-хубавата реклама на страната ви. Дори и този, който не познава България, като туристическа дестинация, около този конгрес ще откри мотив да я посети. Колкото и пари да инвестирате в стандартната реклама не може да постигнете резултата, който ще имате около събитие с поддръжката на МОК. За домашен игри от подобен сан в никакъв случай не се избира страна, където инфраструктурата и услугите не са на най-високо равнище. Това е имидж, който не може да се купи с пари и е най-хубавото, което може да се случи на България. За всеки курорт, който е включен в това събитие това би било голяма реклама по целия свят.

Организацията на юношески игри е доста по-лесна и евтина в сравнение с огромна зимна олимпиада. Това е огромен късмет да получите финансиране от МОК. Това домакинство ще ви разреши да си подобрите инфраструктурата в зимните курорти и ще стане по-бързо сигурно. МОК има интерес да помогне организацията да бъде доста добра и за това ще помогне с привличането на международно известни компании за спонсори. Най-общо считам, че от едни зимни юношески олимпийски игри България ще завоюва както финансово, по този начин и имиджово ", разяснява Жирардели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР