Марк и Пау Гасол несъмнено са едни от най-великите европейски

...
Марк и Пау Гасол несъмнено са едни от най-великите европейски
Коментари Харесай

Велика вечер: Мемфис извади №33 от употреба, а братята Гасол влязоха в историята

Марк и Пау Гасол безспорно са едни от най-великите европейски баскетболисти, а тази нощ дефинитивно записаха имената си в историята на играта. Това стана факт, откакто Мемфис извади от приложимост №33 в чест на Марк, като по този метод той се причисли към брат си Пау, който преди време получи същото почитание от Лос Анджелис Лейкърс през март предходната година.

Така двамата испански великани стават първите братя в цялата история на НБА, която е към този момент над 75 години, сдобили се с сходно почитание - номерата им да бъдат " пенсионирани ".

Марк, по-малкият от двамата братя, носеше екипа на Мемфис от 2008-а до 2019-а и се трансформира в една от емблемите на Гризлис. По време на престоя си там той три пъти игра в Мача на звездите, а също по този начин бе определен и за " Защитник на годината " през 2013-а. По време на престоя му в щата Тенеси отборът бе един от най-постоянните не просто в Западната конференция, а и в НБА, участвайки непроменяемо в плейофите сред 2010-а и 2017-а.

За единадесетте си сезона в Мемфис междинните индикатори на Марк бяха 15.2 точки, 7.7 битки, 3.4 асистенции, 1.5 чадъра и 0.9 отнети топки.

През сезон 2018/2019 той бе трансфериран в посока Торонто и като част от канадците завоюва единствената си шампионска купа на НБА, повтаряйки батко си Пау, който към този момент бе триумфирал два пъти с Лос Анджелис Лейкърс. По-малкият Гасол приключи кариерата си в Съединени американски щати точно с екипа на " езерняците ".

Пау също игра за Мемфис, само че за по-кратък интервал от брат си - сред 2001-а и 2008-а.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР