Марк-Андреа Хюслер е първият полуфиналист на Sofia Open 2022. Швейцарецът

...
Марк-Андреа Хюслер е първият полуфиналист на Sofia Open 2022. Швейцарецът
Коментари Харесай

Марк-Андреа Хюслер спаси два мачбола и стана първият полуфиналист на Sofia Open 2022

Марк-Андреа Хюслер е първият полуфиналист на Sofia Open 2022. Швейцарецът изигра впечатляващ дуел против Камил Майхжак (Полша) и се наложи след поврат – 6:7 (4), 7:6 (6), 6:3 след 2:17 часа игра.

Ключовият миг в срещата бе в тайбрека на втория сет, в който Майхжак поведе с 6:4 и получи два поредни мачбола, първият от които при личен сервис. Полякът обаче не съумя да затвори дуела в два сета и това му коства скъпо.

Във финалната част Хюслер проби първо за преднина 2:1, а с втория си пробив завоюва сета и мача.

„ Преди всичко желая да поздравя Камил. Направихме доста оспорван дуел, в който той ме сложи в сложна обстановка. Това е тенисът, благополучен съм от метода, по който усъвършенствах играта си в течение на дуела “, сподели в изявлението на корта Хюслер.

С успеха през днешния ден той се класира за трети път на полуфинал в международния тур. Неговият идващ противник ще бъде избран от дуела сред Ян-Ленард Щруф (Германия) и Лоренцо Музети (Италия).

„ Чувствам се добре в зала. Днес нямаше доста дълги разигравания, тъй че ще имам сили за на следващия ден. Надявам се да играя нападателно “, добави първата ракета на Швейцария.

Това беше втори следващ трисетов триумф за Хюслер. В четвъртък той в профил втория подложен Пабло Кареньо Буста (Испания), записвайки най-голямата победа в кариерата си досега.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР