Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open след драматичен

...
Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open след драматичен
Коментари Харесай

Хюслер грабна титлата на Sofia Open 2022!

Марк-Андреа Хюслер е новият първенец на Sofia Open след трагичен триумф с 6:4, 7:6(8) над “втория най-хубав младеж в света ” Холгер Руне на финала в “Арена Армеец ". 

Доскоро непопулярният 26-годишен швейцарец в никакъв случай няма да не помни седмицата в българската столица, в която доближи до първия си АТР край и надлежно първата си купа от най-високото ниво в професионалния мъжки тенис. 

Самият край в „ Арена Армеец “ стартира по желан метод за Хюслер, който проби съперника си още в първия гейм. До края на сета датчанинът стигна общо до две точки за връщане на пробива, само че Хюслер се оправи и след 35 минути игра поведе с 6:4.

Във втората част пробиви нямаше, въпреки благоприятни условия да не липсваха. В 12-ия гейм Руне пропусна два сетбола на сервис на Хюслер, а в последвалия тайбрек младежът имаше още 3 благоприятни условия да вземе сета, само че не съумя. От своя страна Хюслер завърши дуела, реализирайки втория си мачбол за 10-8 точки.

Хюслер разгласи, че София към този момент се трансформира в един от обичаните му градове, а любопитното е, че той изрази подозрение дали ще се върне да отбрани купата си, тъй като следващата година шампионатът е през януари и съответствува с мачовете за “Купа Дейвис ”. Естествено, той призна и че не е очаквал в миналото да завоюва АТР купа.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР