Марк-Андреа Хюслер бе голямата изненада на тазгодишния Sofia Open, след

...
Марк-Андреа Хюслер бе голямата изненада на тазгодишния Sofia Open, след
Коментари Харесай

Трета поредна загуба: Шампионът от Sofia Open преклони глава пред световния №9 в Базел

Марк-Андреа Хюслер бе огромната изненада на тазгодишния Sofia Open, откакто извървя целия път до купата в българската столица и подвигна първия си трофей от веригата на АТР. Оттам насетне обаче изявите на швейцареца са надалеч от приемливи, така като триумфът му в София бе последван от провали още на старта в Астана и Антверпен. През днешния ден отрицателната серия на международния №62 продължи, откакто той позволи загуба от Феликс Оже-Алиасим в първия си дуел на домашния шампионат в Базел след борба, траяла 2 часа и 21 минути и приключила с крайното 6:7(3) 6:4 6:4 в интерес на канадеца, за който следва мач против Миомир Кецманович.

Още от началните минути на срещата двамата играчи демонстрираха извънредно офанзивна игра и завършващите удари изобилстваха. Те се представяха чудесно и от сервис линията, като единствените шансове за пробив, които имаха тежестта и на сетболи, бяха в интерес на Оже-Алиасим при 5:4 и 6:5, само че във всеки от случаите с помощта на началния си удар Хюслер успяваше да се избави от неприятности, с цел да докара нещата до изиграването на тайбрек. Там той овреме пое самодейността след няколко блестящи отигравания и небрежно взе задатък от 6:1, минути след което откри сметката си в общия резултат.

Загубата на дебютния сет не повлия по никакъв метод на увереността на международния №8, който продължи да извършва ударите си с оптималната скорост, не позволявайки на противника да вземе предимство в разиграванията. Това докара и до първия брейк в мача в интерес на канадеца, станал факт още на старта на втората част. Оже-Алиасим продължи да се показва безпогрешно от сервис линията и без да загуби повече от една точка в някое от подаванията си, възвърна паритета в обособените елементи.

Във финалния сет сервисът още веднъж бе най-верният съдружник на двамата, заради което равенството остана непокътнато до 4:4. В деветия гейм обаче представителят на домакините разреши на нервното напрежение да го завладее и след няколко несполучливи акции към мрежата позволи да се стигне до пробив, който предреши крайния триумф на канадския тенисист.

FAA makes it through in Basel!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР