Марк Алън убедително се класира на финала на поредния голям

...
Марк Алън убедително се класира на финала на поредния голям
Коментари Харесай

Алън спечели мач номер 1000 и стигна нов голям финал

Марк Алън безапелационно се класира на финала на следващия огромен шампионат този сезон - Световната Гран при. Пистолета, който е най-успешния занаятчия на щеката през актуалната акция, съкруши приятната изненада на шампионата досега Нопон Сенкам с 6:1.

Алън преследва трети трофей след тези от Откритото състезание на Северна Ирландия и Шампионата на Обединеното кралство, като по-рано беше и подгласник в Откритото състезание на Англия. Това е 17-ият му ранкинг край в кариерата и той ще се опита да стигне до успех за девети път.

Шон Мърфи или Джъд Тръмп ще е противник на Алън за най-големия чек от 100 хиляди паунда. Пистолета в никакъв случай до момента не е печелил три купи в границите на един сезон.

Нопон Сенкам за четвърти път в кариерата си игра ранкинг полуфинал, елиминирайки поредно Марк Селби, Рони О’Съливан и Марк Уилямс. Той обаче към момента чака първия си край в най-високата категория.

За Марк Алън пък този мач беше номер 1000 при експертите и е 28-мият състезател с такова достижение. Успеваемостта му е 65.5%, което го слага на седмо място по този индикатор, изоставайки единствено от Рони О’Съливан, Джъд Тръмп, Джон Хигинс, Стивън Хендри, Марк Селби и Нийл Робъртсън - все носители на “Тройната корона ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР