Мариян Димитров от Пловдив е най-силният българин. 30-годишният мъж дърпа

...
Мариян Димитров от Пловдив е най-силният българин. 30-годишният мъж дърпа
Коментари Харесай

Мариян Димитров от Пловдив е най-силният българин!

 Мариян Димитров от Пловдив е най-силният българин. 30-годишният мъж дърпа без особени усложнения 16-тонен рейс, подвига 135-килограмов дъмпел с една ръка и се разхожда с 650-килограмова кобилица без проблем четири метра. Мариян направи възторг в шоуто " България търси гений " и прикова погледите към себе си. Тежкоатлетът записа достиженията си на паркинга до залата, където се снима риалити предаването, защото на сцената няма по какъв начин да се показват изумителните му умения.

" С 500-килограмова кобилица умерено се разхождам към 20 метра, само че със 700 към този момент получих проблеми в гърба. 135-килограмовият дъмпел го подвигнах два пъти с ръка, тъй като първия не беше задоволително изпъната ръката. Тренирам от 5-годишен, още от този момент е тази фикс идея към спорта и тежестите ", показа пред " България Днес " състезателят в спортната дисциплинираност " Стронгмен ", който няма конкуренция у нас и на Балканите.

" В Румъния и други страни стартират да не ме канят, тъй като съм мощен и ще ги победя. Балкански първенец съм. Участвал съм в 11 международни и 7 европейски надпревари. Не съм успявал да спечелвам до момента, имам шесто място на международно ", добави още 140-килограмовият спортист.

Мариян натъртва на участията в задгранични съревнования. " В България съм републикански първенец. Спортът у нас за жалост не се развива като в Русия, Англия и даже Индия, където имат федерации и провеждат голям брой съревнования. В България парични награди няма, а рисковете от травми са доста огромни ", споделя разочарованието си от неналичието на развиване на надпреварата " Най-силен мъж " у нас.

Мариян, който през ноември ще навърши 31 години, самичък обезпечава финансирането на подготовката и присъединяване си в разнообразни надпревари. " Нямам спонсори и е доста мъчно. Където мога да си го разреша, отивам, само че в Индия и Сингапур, за които имах покана, не съумях, тъй като е доста скъпо. В Съединени американски щати бях на съревнование, като единствено там еднократно имах спонсор против реклама от моя страна и се получи доста зрелищно ", споделя още най-коравият наш съотечественик.

Конкуренция Мариян няма у нас от към четири години. " Дотогава Стоян Тодорчев ми беше противник, само че се отхвърли да се състезава. Той в действителност е доста здрав, само че към този момент не е играч ", добавя Димитров. От 12 години той е полицейски чиновник в Пловдив. Започнал работа в системата на Министерство на вътрешните работи незабавно след довеждане докрай на гимназията. Наред с напрегната си работа, усилените тренировки и надпревари и синът му, който се роди неотдавна, го затрудняват до оптималната степен.

" В последните години върхът ми по спане е малко над 5 часа. Наистина е доста изтощително. А преди да се роди детенцето ми, ходех да работя на още няколко места, с цел да изкарам пари. Унищожавам се с работа, тренировки, надпревари, грижи, липса на отмора и недоспиване. В останалите страни спортистите са експерти и не работят друго, само че у нас това няма по какъв начин да се случи ", споделя още Мариян.

Сутрин на закуска първенецът закусва най-често шест яйца с бекон. В менюто му най-вече участват картофите, оризът и месото, които брачната половинка му готви всеки ден с огромно старание. За алкохол и цигари и дума не може да става.

" Първо започнах да подвигам щанги, по-късно станах играч по силов трибой, а най-после се възпламених по надпреварата " Най-силен мъж ". Това се трансформира последователно в фикс идея и опиат ", споделя Мариян Димитров. През ноември стартират полуфиналите в шоуто " България търси гений ", като за тогава Мариян е подготвил още по-зрелищни и атрактивни демонстрации на своята мощност, които оставя за изненада на феновете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР